Hírek

Felsőoktatási beszámoló

2013. május 02., 18:12

A legnépszerűbb szakok továbbra is a testneveléshez és a nyelvi képzésekhez kapcsolódóak, de újra növekszik az érdeklődés a tanári pálya iránt is. A jelentkezők számának alakulásáról számoltak be csütörtökön a Savaria Egyetemi Központban.

Felsőoktatási beszámoló

"A NyME-re jelentkezők 26 százaléka jelentkezett Szombathelyre, tehát minden negyedik jelentkező Szombathelyt választotta."

Adatokat sorol a Savaria Egyetemi Központ dékánja. Évek óta egyre kevesebben szeretnének diplomát szerezni, a csökkenés Szombahelyen is érzékelhető, idén 730-an jelölték meg első helyen az intézményt. A kínálatba visszatért az osztatlan tanárképzés. Itt 45 szakpárra várták a hallgatókat. A felvételizők számát az is befolyásolhatta, hogy a képzéshez kapcsolódó ösztöndíj rendszer csak 3 nappal a jelentkezési határidő előtt jelent meg.

Horváthné Molnár Katalin mb. elnök-dékán, NymE-SEK
"Reméljük, hogy a képzésnek a híre és a hozzá kötődő kedvezmények el fognak terjedni, és a hallgatójelöltek jövőre egyre többen fogják ezt a képzést választani."

Műszaki menedzsernek egyre többen készülnek. A tantervet a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ szakembereinek bevonásával nemrég dolgozták át.

Horváthné Molnár Katalin mb. elnök-dékán, NymE-SEK
"A műszaki menedzser képzésünk éppen most lett átalakítva a cégek igényei szerint. Reméljük, hogy ez az átakított tanterv szerint dolgozó hallgatók még piacképesebbek lesznek, és találnak munkát itt a régióban."

Július 10-ig még  van lehetőség a felvételi sorrend módosítására.

Németh Péter igazgató, Tanulmányi, Szolgáltató és Informatikai Központ
"Várhatóan július 24-én fog megtörténni az idei központi ponthatár megállapítás, addig azonban még nagyon sok minden történik. Múlt héten nálunk is elkezdődtek az alkalmassági vizsgák az alapképzések esetében."

Akit nem jutott be egyik intézménybe sem, az nyáron még pótfelvételizhet.