MNB - 2
MNB

Hírek

Felkészül a Hali

2016. június 15., 10:38

Több mint harminc játékossal kezdte meg a felkészülést a 2016-2017-es bajnoki szezonra a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapata. Az első gyakorláson részt vett a Békéscsabáról érkezett spanyol Calvente is. 
    

Felkészül a Hali

Közel másfél hónapos pihenő után jelentkeztek ismét edzésre a Haladás labdarúgói. Az első gyakorláson több mint 30 játékos vett részt. Az Európa-bajnokságon érdekelt Király Gábor ugyan hiányzott a tréningről, de ott volt a zöld-fehérek két legpiacképesebb futballistája, Németh Márió és Gaál Bálint is. 

Gaál Bálint - labdarúgó, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Nagyon hosszú volt. A szokottnál sokkal hosszabb szünetünk volt a nyári felkészülés előtt. Véleményem szerint mindenkinek sikerült maximálisan kipihennie magát. Igazából nekem pihenéssel telt, nyaralni nem voltam sehol,  de sikerült megfelelően kikapcsolódnom ahhoz, hogy maximális intenzitással tudjam elkezdeni a nyári felkészülést.”

A Haladás játékosai először egy speciális állapotfelmérésen vettek részt és azt követően jelentkeztek az első tréningre. Mészöly Géza szerint a labdarúgók jó erőben tértek vissza a nyári pihenőről. 

Mészöly Géza - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás

“Lesz még egy-egy vizsgálat, de akik elvégezték, azok sokkal jobb eredményeket mutatnak, mint amikor télen elvégeztük ezeket a vizsgálatokat. Ez mindenképpen pozitív, hogy ki tudták pihenni magukat a játékosok. Ami programot előírtunk, azt megcsinálták. Ez segíti azt, hogy az öthetes felkészülésünk első napján rögtön belekezdhetünk a közepébe.”

A szombathelyiek első tréningjén részt vett a Békéscsabáról kölcsönbe érkező Calvente, de rajta kívül a héten várhatóan egy gólerős holland támadó is érkezik majd. A tervek szerint mindkét játékos pályára léphet majd a jövő héten az orosz Dinamó Moszkva és az osztrák Rapid Wien elleni edzőmérkőzéseken.