Hírek

Feljutott az NB I-be a Haladás VSE-Sportiskola női röplabdacsapata

2017. május 19., 17:05

A szombathelyiek hazai pályán 3:0-ra verték a Miskolc együttesét, így összesítésben 5:3-ra nyerték meg az osztályozót.

Feljutott az NB I-be a Haladás VSE-Sportiskola női röplabdacsapata

Miskolcon 3:2 arányú vereséget szenvedett az osztályozó első felvonásán a Haladás VSE-Sportiskola női röplabdacsapata. A szombathelyiek a visszavágót annak ellenére nyerték meg 3:0-ra, hogy a gárda vezetőedzője, Mucsi Péter eltiltása miatt csak a lelátóról nézhette tanítványai játékát. A zöld-fehérek az első két játszmában 15-15, míg a harmadik szettben 17 pontot engedélyeztek a vendégeknek.

Mucsi Péter -  vezetőedző, Haladás VSE-Sportiskola
“Voltak nehéz pillanataim a mérkőzés alatt, de azt gondolom, hogy nagyon jól teljesítettek a lányok. Hát, szörnyű egy edzőnek fent ülni a lelátón. Én szenvedtem, de köszönöm a lányoknak ezt a mai napot.”

A mérkőzést telt ház előtt játszották a küzdő felek  a Sugár úti sportcsarnokban. A találkozót sok olyan játékos tekintette meg, aki korábban a szombathelyi csapat tagja volt. Ott volt például Simon Judit is, aki tavaly anyai örömök miatt vonult vissza a versenyszerű sportolástól.

Simon Judit
“Nagyon jó érzés és sajnálom, hogy már nem vagyok tagja a csapatnak. De emlékszem, amikor Szegeden játszottunk a feljutásért. Akkor is egy csodás élmény volt, amikor megnyertük.”

A Miskolc elleni találkozón több vasi játékos is remek teljesítménnyel rukkolt ki. Közülük is az egyik legjobb Pető Tamara volt, aki már azt is eldöntötte, hogy a Haladásban folytatja pályafutását.

Pető Tamara - röplabdázó, Haladás VSE-Sportiskola
“Egyértelműen maradok és a lehető legjobbat akarjuk kihozni a jövő évből is.”

A győztes találkozót követően óriási ünneplés kezdődött a csarnokban. A szurkolók hosszú perceken át ünnepelték az élvonalba jutott kedvenceiket.