Hírek

Félidőben még jól állt az SZKKA Siófokon

2019. szeptember 11., 13:35

A női élvonalbeli kézilabda bajnokság 2. fordulójában a tavalyi EHF Kupa-győztes Siófok otthonában vizitált a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. Nem kis meglepetésre az első félidő szoros játékot hozott, szünetben azonban rendezte sorait a hazai alakulat és végül fölényes győzelmet aratott a vasiak ellen.

Félidőben még jól állt az SZKKA Siófokon

Tisztességgel helytállni - ez volt a legfőbb célja az újonc SZKKA-nak a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A papírforma fölényes hazai sikert sejtetett, de a szombathelyi lányok dacossága és akaratereje már az első félidőben megmutatkozott, amikor 11:6-os állásnál nem hagyták elmenni a Siófokot és 1 gólra megközelítették vendéglátóikat. Ekkor és 13:12-es állásnál is a Szombathely támadhatott az egyenlítésért, ám ez nem jött össze. A végjátékban ismét a Balaton-partiak domináltak és 3 góllal léptek el az SZKKA-tól, így félidőben 16:13-at mutatott az eredményjelző.

Szünet után pár sebességfokozattal feljebb kapcsolt a Siófok és rendre kihasználta a szombathelyiek hibáit - az első 5 percben 6 gólt lőttek. A 40. percben már 12 góllal vezetett a hazai csapat. Ekkor egy újoncot, a 15 esztendős Pődör Blankát küldte pályára Marosán György. A fiatal szombathelyi tehetség nem sokkal ezután meg is szerezte első élvonalbeli találatát 7-esből. Rajta kívül Szmolek Apollónia is lehetőséghez jutott, aki szintén ezen a találkozón debütált az élvonalban. A végeredmény: Siófok - SZKKA 40:21.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
"Az első félidőben örülök, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk a Siófoknak. Utána a 2. félidőben egy olyan fokozatra kapcsolt, amilyen talán európai kézilabdázás, azzal mi nem tudtuk felvenni a versenyt, sem egyéni párharcokban, sem dinamikájában."

Az SZKKA mestere szerint az első félidőre lehet alapozni a továbbiakban, de számára az is lényeges volt, hogy a lányok az elejétől a végéig élvezzék a találkozó minden percét.

Mayer Szabina - kézilabdázó, SZKKA
"Úgy gondolom, hogy az első félidőben nagyon jól játszottunk, remélem ezt a következő héten, mivel hogy egy rangadónk lesz, azt tudjuk folytatni 60 percig, de a 2. félidőt el kell felejtenünk."

A vasiak legközelebb szombaton 18 órakor Monoron lépnek pályára, a Szent István SE vendégeként.

Az SZKKA-nál nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a sportolók érezzék: egy családhoz tartoznak. Éppen ezért a klub vezetősége úgy döntött erejéhez mérten segíti nagycsaládos játékosait. Ennek keretében 15 testvérpár kapott iskolakezdési támogatást az SZKKA-tól.