Hírek

Felfrissített civil programok

2019. március 06., 15:40

Városon belüli helytörténeti program, és hegyháti szabadtéri rendezvény is szerepelt a márciusi civil sajtóreggeli témái között. Egyik sem teljesen új ötlet, ám mindkettőt felfrissítették a házigazdák.

Felfrissített civil programok

Március 18-án indul a Szépítő Egyesület új tematikus sorozata - ennek részleteit ismertette a szervezet elnöke a civil sajtóreggelin. Egy régi sikeres programjukat újították fel: hétfőnként a TIT székházban tart előadást Orbán Róbert a Szent Márton-temető egy-egy kisebb egységéről.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
“Ugyanazon a héten pénteken fél 5-ös kezdéssel a Szent Márton-temetőnél gyülekezve azon parcellákat végigjárva az előadáson elhangzott ismereteket a valóságban is megnézzük. Nagyon fontosnak tartjuk a Szent Márton-temető megismerését, hiszen Szombathelynek az egyik legrégibb része.”

Tíz ilyen alkalomra várják a helytörténet iránt érdeklődő szombathelyieket.

Vidám családi programnak ígérkezik a gyümölcsoltó boldogasszony napjához kapcsolódó hagyományos tavaszi oszkói rendezvény. Március 23-án egész napos kikapcsolódást kínálnak a szőlőhegyen.

Meskó Krisztián - szakmai programvezető, Hegypásztor Kör
“Ez egyben falugondnokok találkozója is, natúrparki fórum is lesz itt. Kézműveskedés, a gyerekeknek kincskeresés, akadályverseny, emellett természetesen lesznek kirakodók is. Tehát lesznek szőlőleveket, gyümölcsleveket, lekvárokat, mézeket kóstolni és vásárolni. Kézműves foglalkozás, kosárfonás mellette.”

A szervezők csatlakoztak a Te szedd-akcióhoz, így ennek jegyében a hegyen és a településen is lesz szemétszedés.

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület képviseletében Bogáti András ajánlotta március 9-ei nőnapi túrájukat. A 12 kilométeres távot csepregi indulással és érkezéssel lehet teljesíteni, kizárólag női öltözékben.