Hírek

Felemás évet tudhat maga mögött a Falco-Vulcano Energia KC

2017. január 18., 19:30

Gráczer György ügyvezető értékelése szerint a gárdának voltak nagyon jó és kifejezetten gyenge periódusai is a 2016-os esztendőben.

Felemás évet tudhat maga mögött a Falco-Vulcano Energia KC

Gráczer György ügyvezető Aréna című sportmagazinunkban elemezte a Falco kosarasainak 2016-os esztendejét. A sárga-feketék első embere szerint az év első fele komoly csalódást okozott, ugyanis a gárda nem került be a bajnokság rájátszásába és csupán a kilencedik helyen zárta a 2015-2016-os pontvadászatot. Pedig az együttes remekül rajtolt, hét győzelem mellett csupán egy veresége volt.

Gráczer György - ügyvezető, Falco-Vulcano Energia KC
“A bajnokság első felében a sorsolásunk szerencsés volt. Így jött ki a 7:1-es győzelmi arány. A második időszakban, amikor fordult a helyzet, akkor az volt a probléma, hogy idegenben nem bírtunk mérkőzést nyerni. Ha egy csapat idegenben nem tud nyerni, akkor azzal komoly eredményt sajnos nem lehet elérni.”

A tavalyi nyár során aztán  komoly átalakulások történtek a klub házatáján. Visszatért az a Szrecsko Szekulovics, akinek az irányításával 2008-ban bajnoki címet nyertek a sárga-feketék. Emellett pedig a játékoskeret is alaposan megerősödött.

Gráczer György - ügyvezető, Falco-Vulcano Energia KC
“Nagyon régen szerettünk volna magyar minőségi válogatott játékosokat igazolni. Most a nyár folyamán sikerült a Tóth Norbit és a Kovács Pétert megszerezni. Ez nyilván a magyar magot jelentősen erősítette.”

A csapat a 2016-os esztendőt remek formában zárta. A gárda sorra nyerte a hazai bajnoki mérkőzéseit. A mutatott játék egyértelműen bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.