Hírek

Fehérváron kapott ki a Falco

2017. április 25., 12:01

A második negyedben nyújtott csapnivaló teljesítményének köszönhetően 93:80 arányú vereséget szenvedett a Falco kosárlabdacsapata Székesfehérváron. A szombathelyiek vasárnap a megyei rivális Körmendet fogadják az Aréna Savariában.

Fehérváron kapott ki a Falco

Hiába állt fel rendkívül tartalékos kerettel a Falco-Vulcano Energia KC ellen az Alba Fehérvár, a derbit a székesfehérváriak kezdték jobban, akik szinte pillanatok alatt elhúztak 7:0-ra. Szerencsére a folytatásban a szombathelyiek is elkapták a ritmust, és a negyed végére be is érték a hazaiakat. Sajnos a második etapban szinte állva hagyták a vasiakat Lóránték. Ezt a 10 percet 31:9-re nyerték meg a fehérváriak, és ezzel lényegében el is döntötték a derbi végkimenetelét. A Falco hiába játszott sokkal jobban a térfélcserét követően, ez csak arra volt elég, hogy Szrecsko Szekulovics tanítványai elkerüljék a kiütéses vereséget. A 93:80 arányú hazai győzelem teljesen megérdemelt, a szombathelyiek gyakorlatilag csak az első negyedben voltak partiban. A folytatásban futottak az eredmény után.

Lóránt Péter - csapatkapitány, Alba Fehérvár
“Második negyedben nagyon jól védekeztünk, ez pedig megadta az alaphangot. Azt hiszem, hogy 20-22 ponttal mentünk a szünetre. A második félidőben kicsit elfáradtunk, mert a szokásosnál kisebb rotációval játszottunk. De nagyon örülök, hogy egy jó dobóformával sikerült nyernünk.”

A Falco vereségének köszönhetően visszacsúszott a tabella negyedik helyére. A sárga-feketék vasárnap 18 órakor a megyei rivális Körmendet fogadják az Aréna Savariában. A Rába-partiak a második pozícióból várják az összecsapást.