Hírek

Február 28-án tartotta évértékelőjét a Polgári Egyesület Szombathelyért

2015. március 03., 16:16

A rendezvényen az elmúlt év eseményeinek értékelése és a jövő tervei mellett szerepet kapott a kultúra ápolása és a közösségi lét erősítése.

Február 28-án tartotta évértékelőjét a Polgári Egyesület Szombathelyért

A Martineum adott otthont a Polgári Egyesület Szombathelyért évértékelőjének. A rendezvényen Kautzky Armand színművészt látták vendégül, akivel Horváth Csaba beszélgetett színészetről, gyerekkorról, társadalmi szerepvállalásról. Ezt követően az egyesület elnöke  a tavalyi évben elvégzett munkát értékelte.

Horváth Csaba – elnök, Polgári Egyesület Szombathelyért
"Általában havonta összejövünk, ezek zártkörű összejövetelek, ahol is megbeszéljük az élet dolgait az elmúlt időszak eseményeit, illetve mi várható, illetve milyen programok várhatóak az egyesület életében. A zártkörű összejövetelek mellett több rendezvényünk is van általában havi, kéthavi rendszerességgel."

A tavalyi év kiemelt eseménye voltl a rezsifórum, a március 15-i budapesti nagygyűlés, és az értékelőn szó esett  az egyesület választások alatt végzett tevékenységéről, valamint az általuk rendezett kulturális jellegű programokról is. Az évértékelőn részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő is, aki elmondta: a civil szervezetek munkálkodása nélkül az állam nem tudná maradéktalanul ellátni feladatait.

Hende Csaba – honvédelmi miniszter
"A civil szervezetek legfontosabb jellemzője az, hogy közösséget teremtenek. Élő közösségek nélkül nincsenek élhető városok, falvak és nincs élhető ország."

Az egyesület a jövőben is szervez kulturális, értékőrző programokat, és rendszeresen lát vendégül politikusokat, művészeket, közéleti szereplőkket.