Hírek

Faültetés a Bem József utcában

2018. október 12., 14:18

Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a Bem József utca elején. A munkálatokat a lakosság kezdeményezte, egy korábbi fasort szerettek volna így pótolni.

Faültetés a Bem József utcában

Várhatóan négy-öt méter magasra nőnek meg ezek a japán díszkörte fák, amelyeket a Bem József utcában ültettek el pénteken.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő, alelnök, Országgyűlés
“Árnyékot fognak biztosítani, és enyhet fognak nyújtani a forró napokon a járdán közlekedőknek, de nem fogják lesötétíteni az itt mellettünk látható lakásokat. Oxigént termelnek és szépítik a környezetet, csupa előnye van tehát ennek a fasornak.”

Összesen tíz ilyen növény díszíti az utca ezen szakaszát, ahol korábban is fasor állt. Ezt hiányolták a Derkovitson élők.

Melega Miklós - képviselőjelölt
“Innen jött az ötlet tulajdonképpen, a lakóknak a javaslata, hogy ezt a fasort újra pótolni lehetne. Ennek eredményeként történik a mai faültetés. És én úgy gondolom, hogy itt a lakótelepen, a város legzöldebb lakótelepén mindent el kell követnünk azért, hogy ez továbbra is így maradhasson.”

A parkolóbővítés mellett ez az egyik legfontosabb feladat a környéken élők szerint.

Puskás Tivadar - polgármester
“Szombathely szép, élhető város. Ha körülnézünk, nem sok helyen lehet találni ilyen kellemesen zöld környezetet, mint Szombathelyen a lakótelepeken. Természetesen ez azt jelenti, hogy a növényeket mindig ápolni is kell.”

Ez pedig már a városi kertépítő cég, a SZOMPARK feladata, amelynek munkatársai szakszerűen fejezték be a díszfák elültetését.