Hírek

Ezüstérmes lett a bajnokságban a Falco-Vulcano Energia KC

2017. június 19., 16:25

A szombathelyiek 78:71-es vereséget szenvedtek Székesfehérváron a páros csata mindent eldöntő ötödik mérkőzésén.

Ezüstérmes lett a bajnokságban a Falco-Vulcano Energia KC

A Falco csapata péntek esti győzelmével kiharcolta, hogy ötödik mérkézés döntsön a bajnoki címről. Sajnos a sárga-feketék nem tudták vasárnap estére átmenteni remek formájukat és Székesfehérváron már az első félidőben nagyon komoly hátrányba kerültek. Térfélcserét követően lassan  lábra kaptak a vasiak és a derbi végén még győzelmi esélyük is volt. Fordítaniuk azonban már nem sikereült és az Alba 78:71-re megnyerte a mérkőzést és ezzel a bajnoki címet is besöpörték Dzunics mester tanítványai.  

Dzunics Brabniszlav - vezetőedző, Alba Fehérvár
“Én azt gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a meccset és a párharcot. Egy nagyon komoly ellenfél ellen, aki bebizonyította, hogy nem véletlen, hogy itt van.”

A Falco rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott a döntő ötödik mérkőzésén. A szombathelyiek három negyeden keresztül alárendelt szerepet játszottak, de az utolsó tíz percben sikerült felzárkózniuk és végül tisztes vereséget szenvedtek.  

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“Nem figyeltünk oda eléggé az elején. Nagyon sok eladott labdánk volt. Ezzel tudott élni az Alba. Erre készültünk, tudtuk, hogy ezt nagyon jól csinálják.”  

A vasi sárga-feketék a bajnokságot a második helyen zárták. Váradi Benedekék kedden 18 órakor vehetik át az Aréna Savariában a jól megérdemelt ezüstérmeket. Természetesen a szurkolók jelenlétében.