MNB
MNB - 2

Hírek

Ezer vendégszurkoló előtt játszott döntetlent a Haladás Zalaegerszegen

2012. március 19., 17:33

A kiállításokkal és gyönyörű gólokkal tarkított nyugat-magyarországi örökrangadó 1-1-es döntetlennel zárult. A Hali maradt a bajnoki tabella 10. helyén, a ZTE pedig továbbra is leszakadva az utolsó.

Ezer vendégszurkoló előtt játszott döntetlent a Haladás Zalaegerszegen

Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 20. játéknapján nyugat-magyarországi rangadót rendeztek, ugyanis Zalaegerszegen lépett pályára a Haladás Sopron Bank gárdája. A szombathelyiek a 10., míg a hazaiak az utolsó, azaz a 16. helyről várták a mérkőzést. A találkozóra több mint 6 ezer szurkoló látogatott ki, így aztán remek hangulatban kezdődhetett az összecsapás. A derbit a Haladás nyitotta jobban: a 13. percben Halmosi egy 18 méteres óriási szabadrúgásgóllal szerzett előnyt  a vasiaknak.  A Rohonci útiak nem álltak le 1:0-ás vezetésük tudatában és továbbra is támadásban maradtak, aminek köszönhetően Radónak két óriási ziccere is lett, ám a fiatal támadó előbb kapu mellé lőtte Oross forintos átadását, majd nem sokkal később Jahics hárította bravúrral komoly löketét. A két kihagyott helyzet aztán meg is bosszúlta magát, mivel Guzmics labdavesztése után egyenlítet a ZTE: Szakály lövésébe Balázs stukkolt bele, s a labda Rózsa kapujának bal felső sarokában landolt. Az  első félidő hajrájában a zalaegerszegiek álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez: a 38. percben Panikvar találta telibe a keresztlécet, majd ugyan ő lőtt egy kényszerítőzést követően óriási helyzetben kapu fölé. Így pedig óriási izgalmak után 1:1-re végződött az első játékrész.
Fordulást követően nagyon rövid idő alatt megfogytkozott mindkét csapat: a 49. percben Bogunovics rúgta derékon sárga lapot érően Rajost, s mivel a zalai védőnek ez volt a második ilyen színű kártyája, villant a piros is. Az 53. minutumban aztán Rajos is mehetett zuhanyozni, mivel ő is a kiállítás sorsára jutott. Tíz-tíz ellen a hazaiak futballoztak jobban: a 68 percben Balázs hagyott ki nagy helyzetet. Két perccel később pedig csak Rózsa nagy bravúrjának köszönhetően maradt az 1:1: Pavicsevics fejesét védte nagy bravúrral a szombathelyi cerberus. A 77. percben a csereként beálló Kenesei próbálkozott egy szabadrúgásból, ám Jahics ezúttal is a helyén volt. A parázs hangulatú mérkőzést egy újabb kiállítás zárta le: Kocsárdi kapott piros lapot. Az 1:1-es  döntetlenneka a helyzetek alapján a  Haladás örülhetett jobban. Az egy pontnak köszönhetően a vasiak maradtak a tabella tizedik helyén. A zöld-fehérek a következő fordulóban vasárnap 18 órakor a 9. pozíciót elfoglaló Ferencvárost fogadják a Rohonci úto