Hírek

Evangelikus terményhálaadó nap

2011. október 11., 12:07

Családi istentisztelet keretében adtak hálát a terményekért vasárnap az evangélikus gyülekezetben. Minden ősszel egy napot arra szán az egyházközség, hogy a teremtést ünnepelje. A gyerekek és szüleik egy vidám délutánt töltehettek együtt a gyülekezeti teremben.

Evangelikus terményhálaadó nap

Káposzta, kukorica, búza és különböző gyümölcsök dísztítették az evangélikus templom oltárát vasárnap. A családi istentiszteleten résztvevők a terményekért adtak hálát.

Tóth Kornél
"Van valaki aki, mindennaposnak találja, ha van élelmünk, pedig ez egyáltalán nem igaz. Az egész istentisztelet Isten szeretetéről és az értünk irányzott kegyelméről szólt."

A gyülekezet ily módon csatlakozott az országos Teremtés hete elnevezésű programsorozathoz, melyet ökumenkius jelleggel rendeznek meg minden évben. Így most sem csak az evangélikusokat, hanem más felekezetek híveit is várták.

Az ünnepi istentisztelet után a gyerekek kézműveskedhettek is.

Hasza Mónika lelkész, Szombathelyi Evangélikus Egyházközség
"Ma az újrahasznosítás témakörében csinálnak különféle kézműves foglalkozásokat a gyerekek. És ezen keresztül is mind-mind arra figyelünk, hogy az Isten által teremtett világot hogyan tudjuk megőrízni és megóvni.

A gyerekek természetes anyagokból, főként papírból készíthettek apró ajándéktárgyakat szüleik segítségével. A családi terményhálaadó nap mintegy 100 érdeklődőt hozott össze erre a vasárnapra.