MNB
MNB - 2

Hírek

Európa-bajnokságon jártak a Haladás VSE válogatott súlyemelői

2021. április 14., 14:31

Boros Viktória és Gyürüs Barbara is rengeteget készült a moszkvai felnőtt kontinensviadalra, de a verseny végül nem úgy sikerült, ahogy tervezték.

 

Európa-bajnokságon jártak a Haladás VSE válogatott súlyemelői

A Haladás VSE két magyar válogatott súlyemelője, Boros Viktória és Gyürüs Barbara is kvalifikálta magát a hétvégi, moszkvai Európa-bajnokságra, amelyet tavaly áprilisról halasztottak idénre. A Hali versenyzői és edzőjük, Márkus Erzsébet múlt csütörtökön utaztak az orosz fővárosba, majd egy pénteki edzés után szombaton álltak a pódiumra. Az éles verseny azonban nem úgy sikerült, ahogy tervezték, ugyanis a helyszíni technikai problémák megzavarták a lányokat: a szervezők a verseny kezdetekor összekeverték a rajtszámokat és nem jó sorrendben szólították a súlyemelőket.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE
“Felkészülésünk során megtettünk mindent, hogy tisztességgel helytálljunk ezen a versenyen. Nagy izgalommal vártuk, hisz a pandémia miatt másfél év után ez volt az első olyan verseny, ahova utazhattunk. Ezzel az egész pandémia helyzettel is meg kellett küzdenünk. Úgy érzem, hogy tudunk fejlődni, van bennünk még lehetőség, rá tudunk lépni arra az útra, hogy igenis megyünk tovább.”

Boros Viktóra a 87 kg-os súlycsoportban összetettben 192 kg-ot, Gyürüs Barbara a +87 kg-os súlycsoportban pedig 186 kg-ot emelt. A Haladás versenyzője mindig jobban izgul a nemzetközi versenyek előtt, hiszen ilyenkor Magyarországot is képviseli.

Gyürüs Barbara - súlyemelő, Haladás VSE
“Nagyon nagy élmény volt, mert erre vártunk közel egy éve, tehát sokszor felkészültünk erre a versenyre, de a koronavírus mindig áthúzta a számításainkat. Nagyon vártuk a versenyt, úgy éreztük, hogy jól fel voltunk készülve, ezt a bemelegítésnél bizonyítottuk is, de volt egy technikai hiba, ami felforgatta az egész versenyt. Jobb eredményt érhettünk volna el, ha ez a technikai hiba nincs.”

A moszkvai Európa-bajnokság után sincs megállás a Haladás súlyemelői számára, következnek a hazai versenyek, májusban pedig már a junior világbajnokságot rendezik meg.