Hírek

Étel - mozgás - élet

2018. május 14., 14:20

A Magyar Bölcsődék Egyesülete is csatlakozott a Családok Éve programsorozathoz. Étel - mozgás - élet címmel pályázott egy 21 helyszínes országos roadshow családi programjainak megvalósítására, ami a bölcsődés korú gyermekek egészséges életmódra nevelését segíti.

Étel - mozgás - élet

Készül a brokkoli krémleves a Százszorszép Bölcsőde udvarán. A szülők profi séfekkel főzhettek  egészséges ételeket. Miközben az anyukák recepteket és nyersanyag-feldolgozási technikákat sajátítottak el, a kicsiket kreatív foglalkozások, játékos feladatok várták.

Pósfainé Sebestyén Bianka -  vezető, Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény
“Az egészséges életmódra szeretnénk már születéstől kezdődően felhívni egy kicsit a családok figyelmét, egy kicsit érzékennyé tenni őket ezzel a programmal, és az országban 21 állomással megy körbe egy roadshow, ahol látványfőzés történik a családokkal közösen, amihez készítettünk egy receptfüzetet, és olyan recepteket válogattunk, amit a három év alatti gyermek ugyan úgy fogyaszthat, mint édesanya vagy édesapa.”

A rendezvényen  a bölcsőde orvosa, konduktor és egy gyógyedagógus is részt vett.

Gecse-Kálozi Patrícia - házi gyermekorvos
“A bölcsődés korú gyermekeknél a legfőbb problámák egyike a mozgásfejlődésben való elmaradás, illetve a beszédfejlődési elmaradások vannak, ezzel fordulnak legtöbbször a szülők gyermekorvoshoz, vagy pedig a kisgyermeknevelőkhöz többféle kérdéssel.”

Ezért a szakértők összeállítottak egy akadálypályát, majd a gyerekek mozgását  figyelve jótanácsokkal látták el a szülőket. A családok is tehetnek azért, hogy a felnővő generációk egészségesebben étkezzenek, és többet mozogjanak - ennek tudatosítása az Étel-Mozgás-Élet című program lényege.