Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Erdészeti fejlesztés Kőszegen

Adásban volt: 2016. június 14.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Tanösvény, tornapálya, kiránduló- és pihenőhelyek, forrásfoglalások - újabb jelentős fejlesztéseket adott át a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a Kőszegi-hegységben. A szombathelyiek számára is kiemelt turisztikai célpontok megépítésére és felújítására az erdőgazdaság 45 millió forintos állami támogatást kapott.


Tárogató hangja hívta a turistákat a Kőszegi-hegység leglátogatottabb kirándulóhelyére, a Hétforráshoz. A Millennium évében, 1896-ban kiépített forrás környezetét mostanra teljesen megújította a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A Kőszegi-hegységben végrehajtott legújabb fejlesztéseket itt avatták fel pénteken.

Ágh Péter - országgyűlési képviselő
"Az országépítésből nem maradhat ki a turizmus világa sem. Nem maradhat ki a természetjárás világa sem. Ha elfogadjuk ezt a gondolatmenetet, akkor láthatjuk azt, hogy a ma átadott fejlesztések révén a mi szűkebb hazánk, Vas megye épült és gyarapodott."

A Kőszegi-hegységben több tízezer turista fordul meg évente, innen indul az országos Kék Túra nyomvonala is. Az erdészet fejlesztéseinek köszönhetően még nagyobb turisztikai vonzerőt képvisel.

Huber László - polgármester, Kőszeg
"Ez a felújítás szolgálja, amit szeretnénk elérni, hogy a turizmus fejlődéséhez hozzá tudjon járulni a kőszegi hegységnek a vonzása."

Bogáti András - alelnök, Írottkő Natúrparkért Egyesület
"A natúrpark részéről teljes mértékben elismerjük és büszkék vagyunk az erdészet munkájára, hogy egy ilyen csodálatosan szép helyet felújítottak, kialakítottak, a túrázók, kéktúrázók és a környékbeliek számára."

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. legutóbb 200 millió forint értékben építette újjá a hegységen átvezető erdészeti feltáró utat. Most tanösvényt hoztak létre, megújították az erdei tornapályát, és rendbe tették több forrás környékét.

Bugán József vezérigazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
"A magyar kormánytól, az FM-től kapott 45 millió forintos vissza nem térítendő támogatással a Kőszegi hegységben 9 forrást és 8 kiránduló helyet újítottunk meg, és hoztunk létre."

A közjóléti fejlesztések sorát a Hörmann-forrásnál álló régi laktanya turistaszállóvá alakításával szeretné folytatni az erdészet.

2016. június 15.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében