Hírek

Érdekes programok a napközis táborokban

2012. június 25., 19:22

Különböző történelmi korszakokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek több napközis táborban is ezen a héten. A Múzeumfaluban a bronzkori mindennapokat idézik fel a táborozók, az Iseumban az egyiptomi előzményektől a római időszak végéig elevenedik meg a savariai múlt.

Érdekes programok a napközis táborokban

Pecsétet készítenek éppen a gyerekek a Savaria Múzeum és a Vasi Múzeumbarát Egylet régésztáborában.

Udvardi Balázs fazekasmester nemcsak az agyagformázás technikáját, hanem a pecsétek használatának történetét is elmagyarázza a diákoknak, akik közül többen nem először választották ezt a táborozási lehetőséget.

Frecska Nóra - Szarvas
"Én már régebben is voltam itt régésztáborban, már két éve járok, és arra számítok, hogy jók lesznek a foglalkozások, programok."

Nagy Krisztina - Szombathely
"Most ugye a bronzkorról lesz szó, azzal kapcsolatban csinálunk feladatokat. Csapatnevet választottunk, emblémákat csináltunk eddig, most ezt a fazekasságot próbáljuk."

A korabeli öltözettel, ékszerekkel, használati tárgyakkal is megismerkednek a gyerekek; és ha az idő engedi, felépítenek majd egy olyan faszerkezű, vesszőfonatos házat is, amilyenben bronzkori elődeink élhettek.

Tóth Kálmán - titkár, Vasi Múzeumbarát Egylet
"Mindenkinek egy olyan korszak, amiről nem tudnak olyan sokat. De tévéfilmekől, pl. a Trója c. filmből, vagy a görög regékből, mondákból azért ismerhetik őket. Itt meg hozzáteszik a hozzáteszik a régészeti ismereteket és a játékokat. "

Az ókori egyiptomi kultúrával és Savaria történetével ismerkedhetnek meg a gyerekek az Iseum élménytáborában. Barnabás a nagymamájánál nyaral éppen Szombathelyen, de a nap nagy részét itt tölti. Azt mondja, szereti a történelmi kalandozást.

Babócs Barnabás László - Zalaegerszeg
"Itt a táborról tudtam, hogy jó lesz a történelmórákhoz például."

A tábori nap egy mitológiai történet felelevenítésével kezdődik, ehhez kötődnek a játékos foglalkozások. Ma Isis és Osiris alakját idézték fel. Bábokat készítettek, amivel eljátsszák majd a tanultakat, közben még egy múmia is készült.

Kósi Anita - múzeumpedagógus
"Megkíséreljük felidézni a gyerekekkel azt, hogy több ezer évvel ezelőtt mit csináltak az akkori gyerekek mindennapjaikban, pl. hogy mik voltak a játékaik."

Az ókori élménytábort júliusban még egyszer megrendezi az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház.

Az ókori élménytábort júliusban még egyszer megrendezi az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház.