Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Erdei imahely

Adásban volt: 2017. szeptember 11.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Újabb közjóléti beruházással gazdagodtak a vasi állami erdők. Kápolnát avattak a természet templomában – a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a Földművelésügyi Minisztérium 25 millió forintos támogatásából épített kápolnát a Farkas-erdőben. Az imahelyet Székely János megyéspüspök szentelte fel.

Több százan gyűltek össze a Káld-Hidegkúti vadászház mellett, hogy részesei legyenek a Kisboldogasszony kápolna avatásának.

Bugán József – vezérigazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
A környezetünk egyik legtermészetesebb része az erdő, ez pedig nekünk, erdészeknek a munkahelyünk, ezért elsőrendű felelősségünk, hogy a ránk bízott állami erdőt fenntartható módon kezeljük, az erdő kincseit Önöknek, természetszeretőknek a közjólét formájában átadjuk és óvjuk, védjük az erdőt.

Az állami erdőgazdaságok 2010-től országosan több mint 16 milliárd forintot fordítottak közjóléti beruházásokra - mondta el a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. most egy újabb látványos turisztikai beruházás helyett most egy kápolnát épített.

Bitay Márton Örs – államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium
Nagyon sok ilyenre van még szükség, és nagyon örülök neki, hogy ezt a beruházást is több mint 25 millió forinttal tudta támogatni a magyar kormány elsősorban a magyar emberek pénzéből, ezért mondhatnám azt is, hogy mindannyian, magyar emberek tudtuk támogatni ezt a beruházást.

Az erdészek ezzel a beruházással keresztény hitüket is demonstrálták – hangsúlyozta V. Németh Zsolt, a környezetügyért és agrárfejlesztésekért is felelős államtitkár ünnepi köszöntőjében.

Bugán József – vezérigazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Szeretnénk a lelkünket, hitünket erősíteni itt a templomban, illetve szeretnénk emlékezni azokra, akik szolgálatteljesítés közben az erdőben hunytak el.

Szeptember 8-a, Szűz Mária születésnapja az erdő- és vadgazdálkodásban fontos időpont, ezért viseli Kisboldogasszony titulust aa most elkészült imahely, ahova a csíksomlyói madonna pontos, kicsinyített mása került, amit Vas megye kormánybiztosa méltatott.

A szobor a nemzeti összetartozást, Vas és Hargita megye, valamint a szombathelyi és a csíkszeredai erdészet jó kapcsolatát is jelképezi.

Az új, erdei kápolnát a Szombathelyi Egyházmegye püspöke ünnepi szentmise keretében áldotta meg.

Székely János – megyéspüspök, Szombathelyi Egyházmegye
Nagyon örültünk neki, nagyon jónak láttuk a kezdeményezést. Takács László atya lett erre kijelölve, hogy egyházi szempontból végig nézze az ablakok tervét, az oltárt, az ambót, tehát egyházilag is a tanácsainkkal kísértük az egész építkezést, és a végeredmény gyönyörű szép, nagyon örülünk neki.

A Szombathelyi Erdészet közjóléti beruházásainak folytatásában feltérképezi és felújítja az állami erdőkben álló kisebb kegyhelyeket.

2017. szeptember 11.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében