Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Építkezések a 700 éves Balogunyomban

Adásban volt: 2018. február 8.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A Szombathely melletti Balogunyom az idén ünnepli fennállásának 700 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból több beruházás valósul meg, amelynek első  lépéseként a polgármesteri hivatal, és a közösségi ház alapkövét tették le.

Alapkőletételellel kezdődött szerdán délután Balogunyomban a jubileumi év ünnepségsorozata. Az óvoda melletti telken új közösségi ház épül, és felújítják a korábbi községházát. Jelenleg szűkös körülmények között egy másik épületben működik a hivatal.

Márfi Ernőné Kiss Anita polgármester, Balogunyom
„Ez egy bérelt intézmény, Ebből egy korszerű  tágas intézménybe fogunk költözni, várhatóan az év végén. Ez 360 négyzetméteres lesz 98 millió 970 ezer forint plusz áfából fog megvalósulni.”

Ehhez kapcsolódik majd az új, 110 négyzetméteres közösségi ház, amely a település nagyrendezvényeinek, valamint a civil szervezetek programjainak ad majd otthont.  

Képíró Zsolt ügyvezető, Vas Energetikai Kft.
„Mi végezzük  el Balogunyomban  a polgármesteri hivatal felújítását,  illetve a bővítését. A munka kezdése még ebben a hónapban várható, elkezdődik, a befejezés pedig ennek az évnek a vége lesz. A kivitelezés folyamatában  felújítjuk a régi polgármesteri hivatalnak az épületét, és hozzákerül egy új  toldalék rész, amely tartalmaz egy közösségi házat, illetve egy új bejárót a polgármesteri hivatalba. „

Az állami támogatással megvalósuló  beruházások új lendületet adhatnak az elmúlt évtizedekben stagnáló település újbóli fejlődéséhez.  

Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő
„És így jött a gondolat, hogy kétharmadrészben állami támogatásból, egyharmad  részben pedig a falu önerejéből, mintegy 100 millió forintos költséggel egy korszerű községházát, közösségi épületet is kapjon ez a falu, építsük ezt itt fel közösen, egyesült erővel, és így az egész közösségnek új otthona lehet. „

A beruházással kapcsolatos dokumentumokat Hende Csaba országgyűlési képviselő, Márfi Ernőné Kiss Anita polgármester, valamint Képíró Zsolt ügyvezető látta el kézjegyével, majd az időkapszulával együtt letették a beruházás alapkövét. A munkálatokkal várhatóan november végére végeznek.

2018. február 08.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében