Hírek

Emelkedik a külföldre utazók száma

2019. január 17., 22:44

A január, februári hónapok kedveznek a téli sport szerelmeseinek és az egzotikus útra vágyóknak egyaránt. A Központi Stastisztikai Hivatal tájékoztatójából kiderül: a magyarok külföldi utazásainak száma az elmúlt 10 évben közel 20 százalékkal nőtt.

Emelkedik a külföldre utazók száma

Hepatitisz A és hastífusz elleni oltást kap Richárd. A fiatalember márciusban Peruba készül, ezért döntött úgy, hogy kéri az oltóanyagokat.

Németh Richárd
“Utazásunk során, nagyon sok olyan helyen fogunk részt venni, mint dzsungel túra, és egyéb magaslati öv, ahol kötelezőnek tartom én magamnak azt, hogy oltást adassak be, semmi nem kötelező , de ajánlott négy fajta oltást is kapnom, ezeket az oltóközpont oldalán néztem utána az interneten, és orvostól kértem tanácsot, hogy mit ajánl.”

A szombathelyi oltóközpontban évről-évre többen tájékozódnak és érdeklődnek az ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Az utazás előtt minimum egy hónappal korábban érdemes beadatni a vakcinát, ennyi idő szükséges, hogy biztonságos védelmet nyújtson.

“És akkor az egzotikus utakban, tudnám ajánlani a Maldiv szigeteket.”

Nagy a forgalom ezekben a hetekben az utazási irodákban: nem Richárd az egyetlen, aki egzotikus országba készül. A legtöbben Thaiföldet célozzák meg, de kedvelt úticél még a Maldív-szigetek, Bali, Kuba és Sri Lanka is.

Mátyás Tiborné- ügyvezető igazgató, Gabbiano Travel
“Az egzotikus, télből a nyárba utak mellett, irodánkban nagyon népszerű a síeltetés. Több évtizede már foglalkozunk síturizmussal, és az idei évben nagyon különleges az, hogy nagyon sok hó van. Én úgy emlékszem, hogy 2006-óta ilyen sok hó januárban egyáltalán nem volt Ausztriában. Ennek nagyon örülnek a síelők.”

Ausztria, Franciaország és Olaszország a legnépszerűbb síparadicsomok. Az idei szezon várhatóan március végéig tart.