MNB - 2
MNB

Hírek

Elveszítette veretlenségét az élvonalbeli futsal-bajnokságban a Kútház-Haladás VSE

2018. november 08., 13:22

A szombathelyiek hazai pályán kaptak ki 6:2-re a Veszprém csapatától és ennek köszönhetően visszacsúsztak a tabella negyedik helyére.

Elveszítette veretlenségét az élvonalbeli futsal-bajnokságban a Kútház-Haladás VSE

Az NB I-es futsalbajnokság 8. fordulójának csúcsrangadóján a Haladás telt ház előtt fogadta a Veszprém együttesét. A hazai szurkolók nagy bánatára a vendégek már az első percben megszerezték a vezetést és a folytatásban is az ő akaratuk érvényesült. Ennek köszönhetően  a félidő végén már 3:1-re vezettek Madarász János tanítványai a helyzetek sorát elpuskázó vasiakkal szemben. A forgatókönyv térfélcserét követően sem változott: a szombathelyiek támadtak, a veszprémiek pedig lőtték a gólokat. Vas Ádámék sajnos még 6 méteresből sem tudták bevenni az amúgy remekül védő Spandler kapuját. Így nem is lehetett más a derbi vége, mint 6:2 arányú vereség.

Vas Ádám - futsaljátékos, Kútház-Haladás VSE
“Felkészültünk a Veszprémből. Nagyon bosszús vagyok, mert már az elején, a 20. másodpercben egy óriási egyéni hibából vezetést szereztek. A többi is egyéni hibából született. Szaladtunk az eredmény után. A helyzetkihasználásunk katasztrófa volt, egy 6 méterest is elhibáztunk.”

A veszprémi csapatban három egykori szombathelyi játékos is pályára lépett. Egyértelműen látszott, hogy Márkus Gábor, Bencsik Roland és Gyurcsányi Zsolt is bizonyítani akarta, hogy annak idején hiba volt őket elengedni. Ez pedig az eredmény alapján fényesen sikerült is nekik.

Gyurcsányi Zsolt - futsaljátékos, FC Veszprém
“Nagyon jó volt ebbe a katlanba eljönni. Nagyon örülök és gratulálok a csapatnak, mert amit elterveztünk, azt végig tudtuk vinni. Nagyon nagy diadal volt ez a számunkra. Főleg a három szombatheliy srácnak is.”

A Haladás első vereségének köszönhetően visszacsúszott a bajnoki tabella negyedik helyére. A szombathelyiek legközelebb november 12-én, hétfőn lépnek pályára, még pedig a hetedik pozíciót elfoglaló Aramis otthonában.