Hírek

Elveszítette hazai veretlenségét a Szombathelyi Haladás

2020. szeptember 28., 22:25

A zöld-fehérek a Dorog csapatától kaptak ki 2-1-re a Rohonci úton.

 

Elveszítette hazai veretlenségét a Szombathelyi Haladás

A Dorog együttesét látta vendégül a már egy hónapja nyeretlen Szombathelyi Haladás az NB II-es labdarúgóbajnokság 10. fordulójában. 03:00 - Álomszerűen indulhatott volna a találkozó a Hali számára, a második percben Medgyes Zoltán azonban a kapufát találta el fejjel, majd néhány másodperccel később Tóth Dávid bólintásánál a gólvonalról mentett a dorogi védő. A vendégek kapuja így sem szabadult fel, ráadásul Schuszter lövésébe kézzel ért bele Tóth, így büntetőhöz jutott a szombathelyi csapat. A tizenegyest Rácz Ferenc végezte el, lövését azonban bravúrral hárította a korábbi Haladás-kapus, Mursits Roland, így maradt a 0-0. 32:00- A 30. percben újabb Haladás-helyzet maradt ki: Bosnjak baloldali beadását Medgyes centikkel fejelte kapu mellé.

A második félidő elején megbosszulta magát a sok kimaradt helyzet: egy vendég kontra végén Kovács egy igazítás után bombagólt ragasztott a bal felsőbe, így megszerezte a vezetést a Dorog. 16:15 - Gyorsan tudott válaszolni a bekapott gólra a Haladás: a 60. percben Medgyes Zoltán kisodródva, éles szögből bombázott Mursits szemei közé, amivel kiegyenlítette az állást, 1-1. 23:00- A zöld-fehérek könnyedén fordíthattak volna, ám Medgyes visszagurítását Doktorics öt méterről nem tudta a kapuba passzolni. A túloldalon a Dorog viszont azonnal büntetett: egy középpályán elveszített labda után Vigh került ziccerbe, a dorogi csatár nem hibázott, Verpecz mellett a kapuba lőtt, amivel beállította a 2-1-es végeredményt. A rengeteg kihagyott lehetőség miatt a Haladás továbbra is hullámvölgyben, ráadásul hazai veretlenségét is elveszítette így a Mátyus-legénység.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Azt gondolom, hogy jól fel voltak ma is készítve a játékosok. nagyszerűen kezdtünk, az eltervezettek szerint, taktikailag is megvoltunk, mentálisan, fizikálisan szintén. Egyszerűen képtelenek vagyunk az ellenfél kapujába juttattni a labdát. Ha két hasonló képességű csapat találkozik egymással és az egyiknek ilyen helyzetkihasználása van, a másiknak pedig NB I-es szintű, akkor az a csapat megérdemelten elviszi a három pontot.”

A Szombathelyi Haladás a következő fordulóban a Nyíregyháza vendégeként javíthat.