Hírek

Elültették a város első Születések Fáját

2018. szeptember 20., 14:40

Szeptember 20-án, a gyermekek világnapján ültették el a város első Születések Fáját a Csónakázó-tó szigetén. A hagyományteremtő kezdeményezés célja, hogy erősítse az összetartozás érzését a szombathelyiekben.

Elültették a város első Születések Fáját

Sebestyén Fanni Lilla áprilisban született. Őt és szüleit is meghívták a Csónakázó-tó szigetére.

Horváth Hajnalka
„Nagyon örülünk neki. Mondták a kórházban, mikor megszületett, hogy majd szeretnénk-e kérni, hogy majd ezen a rendezvényen részt vehetünk. És örülünk neki, hogy már az idén, először azt mondták, hogy 2019-ben fog megvalósulni a kezdeményezés, és nagyon örültünk neki, hogy a védőnő szólt, hogy hozza a meghívót”

A közgyűlés tavaly év végén tárgyalt először a szombathelyi identitást erősítő programról, amelynek elemeit június végén fogadta el a testület. Ennek része az is, hogy mostantól minden évben – szeptember 20-án, a gyermekek világnapján – elültetik a Csónakázó-tó szigetén a Születések Fáját. A cél az összetartozás erősítése - mondta Puskás Tivadar polgármester.

Érezzük úgy, hogy ez valami pluszt jelent, mindannyian érezzük úgy, hogy nekünk, szombathelyieknek, az, hogy szombathelyiek vagyunk, ez pluszt jelent és csodát jelent

A fa mellé egy QR-kód is került, ezen keresztül – szülői beleegyezés után – elérhető az adott esztendőben született gyermekek nevei és adatai. Március közepe óta több mint kétszázan járultak ehhez hozzá, közülük sokan ellátogattak az ünnepélyes faültetésre is.

Szájerné Pápai Andrea
„Egy nagyon jó ötletnek találom, hogy végre itt Szombathelyen is van ilyen és hogy az újszülötteket így köszöntik a városban.”

Karaszi Andrea
„Ez egy nagyon jó kis gesztus a város részéről, hogy egy fát ültetnek a 2018-ban született gyerekeknek és látszik, hogy megbecsülik a családokat és a gyerkőcöket, akik itt most Szombathelyen születnek”

Az identitást erősítő program részeként jövő évtől babaköszöntő csomagot is kapnak az újszülöttek.