Hírek

Elsősegély-nyújtási ismeretek vadászoknak

2014. október 21., 17:51

Az erdő- és vadgazdálkodás veszélyes üzem, emiatt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. rendszeresen nem csak munkavédelmi továbbképzéseket is tart dolgozóinak, hanem a szakmai napok keretében a mentőszolgálat segítségével az elsősegély-nyújtási ismereteket is felfrissítik. A társaság már évek óta támogatja a mentők eszközbeszerzését.

Elsősegély-nyújtási ismeretek vadászoknak

A vihar által kidöntött fákat termelik ki az erdőgazdaság munkatársai.

És a vadászat sem kevésbé veszélyes. Extrém körülmények között dolgoznak a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai, ezért fontos minden munkavédelmi szabályt betartaniuk a balesetek elkerülése érdekében. A cég rendszeresen tart szakmai napokat, ahol többek a között a megelőzésre és az elsősegély-nyújtásra is felkészítik a dolgozókat. Ebben mentőszolgálat munkatársai nyújtanak segítséget.

Köcse Tamás megyei vezető mentőtiszt, Országos Mentőszolgálat
Az erdészetben, vadászati területen dolgozókat azért oktatjuk különösen szívesen, mert ők maguk is érzik, hogy veszélyes a munkájuk, nagyon súlyos helyzetek adódhatnak náluk bármikor, emiatt odafigyelnek, érdeklődéssel vesznek részt a bemutatókon, mindig szívesen jövünk ide.

A mentőszolgálat 10-15 percen belül igyekszik kiérkezni a riasztás helyszínére, a lakott területtől távoli erdőben viszont ez az idő megnövekedhet. Ezért fontos, hogy az erdészek, vadászok tudják, baj esetén mit kell tenniük.

Bakó Csaba erdőgazdálkodási igazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Mi, akik az erdőn, és kollégáim, akik a vadászatban dolgoznak, tudják azt, hogy milyen fontos a terepi körülmények között a szakszerű és gyors elsősegély-nyújtás. -12.50 ennek megvannak a technikai feltételei. Ebben szeretnénk a jövőben is támogatást nyújtani a mentőszolgálatnak, hogy minél jobban felkészültek legyenek technikailag. Szakmailag úgy látjuk, hogy ők a csúcson vannak.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. évek óta jelentős összeggel támogatja a Vas Megyei Mentésügyi Alapítványon keresztül a mentőket. Így tudták beszerezni például ezt a lapáthordágyat és a mellkaskompressziós készüléket, amely akár szállítás közben is tudja folytatni az újraélesztést.