Hírek

Első hazai meccsére készül az AVUS vízilabda csapata

2020. október 09., 15:39

A szombathelyi együttes egy idegenbeli vereség és győzelem után a VIWA-második kerület együttesét látja vendégül a másodosztályban.

 

Első hazai meccsére készül az AVUS vízilabda csapata

A nyáron szinte teljesen kicserélődött az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület felnőttcsapata, amely közel három év élvonalbeli szereplés után most az OB I/B-ben kezdte meg az új szezont. A szombathelyiek a pandémia okozta gazdasági nehézségek miatt léptek vissza az első osztálytól. A nyáron kinevezett új vezetőedző, Gortva Zoltán irányításával a csapat szoros meccsen egy góllal kikapott Nagykanizsán, majd simán nyert az egri, Eszterházy Károly Egyetem vendégeként.

Gortva Zoltán - vezetőedző, AVUS
“Szinte úgy mentünk neki a bajnokságnak, hogy nem tudtunk edzőmeccseket játszani, ami érződött is az első meccsen Nagykanizsa ellen. Az eredmény azt mondja, hogy jól helytálltunk, viszont látszott, hogyha jobban kihasználjuk az emberfórokat, kicsit jobban összhangban vagyunk védekezésben, akkor akár nyerhettünk is volna ott.”

Az Aligátorok a hétvégén első hazai mérkőzésükön ugranak medencébe, a fővárosi VIWA-második kerület együttesét látják vendégül.

Gortva Zoltán - vezetőedző, AVUS
“Nem tudom, hogy milyen lesz az ellenfél. Tóth Lacit, az edzőjüket ismerem, mert Óbecsén légióskodott, amikor én is ott játszottam. Már a második meccsen az Eszterházy ellen jobb volt a csapatunk formája, abban reménykedek, hogy egy jó játékkal egy jó versenyképes meccsen fogunk játszani.”

A találkozót szombat este 18 órától zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg az uszodában.