MNB
MNB - 2

Hírek

Először tartottak vers fesztivált az Aranypatak partján Bozsokon

2018. augusztus 13., 15:32

A rendezvény célja a Vas megyében élő, és az innen elszármazott kortárs költők és műveik megismertetése volt. A program megvalósítását a Magyar Művészeti Akadémia is támogatta.

Először tartottak vers fesztivált az Aranypatak partján Bozsokon

A Triola Együttes és Galambos Betti költő a gyerekeket jelmezekkel, hangszerekkel, sőt még tánccal is ösztönözte arra, hogy aktív részesei legyenek előadásnak. Az első vasi versfesztivál az alkotók számára is új lehetőségeket hozott.

Bősze Éva – író
Nagyon örülök ennek a rendezvénynek. Igyekeztem azonnal időt szakítani, amikor megtudtam. Bár – ahogy mondja is – én inkább a gyermekek között érzem jól magam. Fontos az ilyen találkozó, ahol az alkotók is véleményt cserélhetnek, megismerik egymás munkáját. Bárcsak több lenne.

Egy XIII. századi műemlék őrtorony romja adta a hátterét a megzenésített verseket előadó együttesek színpadának. A közönség a diófák árnyékában felállított napozóágyakban élvezhette a kortárs költészetet.

Kiss Judit – szervező, Aranypatak Vers Fesztivál
Nagyon örülünk annak, hogy házigazdái lehetünk ennek a fesztiválnak. Első alkalommal, hogy valamilyen fórumot adjunk azoknak a Vas megyében, vagy innen elszármazott költőknek, akik szeretnék magukat megmutatni. Az előbb beszéltem két olyan érdeklődővel, akik szintén már jövőre jelentkeznének, szívesen jönnének bemutatkozni. 4.27

A bozsoki egészségcentrum udvarán pedig a költők adtak ízelítőt saját verseikből. A két színpadon közel 20 kortárs alkotóval ismerkedhetett meg a közönség.

Tótárpád Ferenc – költő
Itt két udvar van, úgyhogy jövés-menés van, kinek mi tetszik. És az előadók is megszólítják a közönséget. És ha magamról is beszélhetek: este a Rózsabors adja a zenét, én pedig egy kicsit verssel próbálom provokálni a közönséget, hogy megmutassam, milyen is a vers, a napjaink műfaja. 16.05

A fesztivál szervezői versszövegtárgy-pályázatot is hirdettek.

Nagy Krisztina – szervezető, Aranypatak Vers Fesztivál
34 alkotás látható a Kneipp közösségi házban, diákok, nyugdíjasok, és felnőttek nyújtottak be különböző pályázatokat: patchwork technika, grafika, és festmények. Azt gondolom, hogy így a nyári időszakban ennek nagyon örülhetünk.

A rendezvényen bemutatkozhattak a helyi kézművesek is. Az első Aranypatak Vers Fesztivál programját az ötletgazda, Rózsabors Műhely fellépése zárta.