MNB - 2
MNB

Hírek

Élő bolygónk

2015. május 21., 18:03

A Megyei Jogú Városok Szövetsége Áder János kérésére csatlakozott a köztársasági elnök klímavédelmi kezdeményezéséhez. Puskás Tivadar sajtótájékoztató keretében adta le klímavoksát, és töltötte ki a honlapon található, klímaváltozással kapcsolatos kvízt.

Élő bolygónk

Melyik áramtermelési mód a legkevésbé klímabarát? Melyik volt a legmelegebb év az elmúlt száz évben? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszolniuk kell, akik regisztrálnak a www.elobolygonk.hu internetes portálon. Al Gore, volt amerikai alelnök egy hónapja jelentette be: egymilliárd ember aláírását szeretné összegyűjteni, klímavédelmi nyomás alá helyezve ezzel a decemberi, párizsi klímacsúcs résztvevőit. Áder János köztársasági elnök felhívására a megyei jogú városok önkormányzatai is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A városvezetők vállalták: a lehető legtöbb emberhez eljuttatják a hírt, és lehetővé teszik, hogy a honlapon regisztrálva felemeljék szavukat a cél érdekében. Puskás Tivadar polgármester is leadta klímavoksát.

Puskás Tivadar - polgármester
"Kérek mindenkit Szombathelyen, Vas megyében, Magyarországon, csatlakozzon hozzánk, csatlakozzon az élőbolygónk.hu honlaphoz, és ezzel igyekezzünk megelőzni azt hogy a földünk tovább melegedjen, hogy felmelegedjen."

Az elmúlt 50 évben megsokszorozódott az emberi tevékenységgel összefüggő szén-dioxid és más, a légköri folyamatokat kedvezőtlenül befolyásoló káros anyagok légkörbe jutása. Ezért a szakemberek szerint a klímavédelem a 21. század legfontosabb kérdésévé vált.