MNB - 2
MNB

Hírek

Élménytáborokat szervez az egyetemi központ

2012. május 15., 19:06

Élménytáborokba várja a tanév végetől három héten át a gyerekeket a Savaria Egyetemi Központ. Első alkalommal hirdetik meg a programot a felső tagozatos diákok számára. A szervezők kalandos, szórakoztató ismeretszerzést ígérnek a táborozóknak.

Élménytáborokat szervez az egyetemi központ

Sok kisdiák figyeli kíváncsian, mit mutat a mikroszkóp, vagy éppen azt, hogy milyen a napraforgó virága UV fényben. Évek óta nagy az érdeklődés a Kutatók éjszakája program iránt az egyetemen. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy ne csak pár órára lássák vendégül az iskolásokat. Június 18-tól július 16-ig hetente változó tematikájú élménytábort hirdetnek felső tagozatosok számára.

Dr. Czetter Ibolya - elnökhelyettes, NymE-SEK
"Észrevétlenül töltekezni tartalmas programokkal. Egyrészt nyilván megnyugtató a családok számára, hogy a gyermek jó helyen van, olyan értelemben, hogy mi nemcsak a helyszínt biztosítjuk, ahol eltöltheti az időt, hanem tartalommal is megtöltjük."

A sporttáborban több tucat sportágat kipróbálhatnak a gyerekek. A digitális erődben a számítógépes információkeresést sajátíthatják el játékos feladatok segítségével. A mindentudás tábor pedig szórakoztatva tanít majd.  

Janzsóné Sipos Melinda - könyvtáros, NymE-SEK
"A víz útját is megismerhetik a VASIVÍZ telephelyén. A színházba ellátogathatnak, ahol zenés foglalkozásban részesülhetnek, irodalmi sétát tehetnek a városban Fűzfa Balázs irodalomtörténésszel."

A táborokat az egyetemi oktatók és a hallgatók vezetik. A gyerekek a tornacsarnokot, a könyvtárt vagy a természettudományi laborokat is birtokba vehetik. Kirándulások, vetélkedők, helytörténeti kalandozások, kézműves foglalkozások várják a táborozókat. Az elsődleges cél a játékos ismeretszerzés lesz.