MNB - 2
MNB

Hírek

Elmarad a Megyebál - Tíz jelölt közül választják ki az év emberét

2021. január 04., 21:25

Hagyományosan a Megyebállal veszi kezdetét a báli szezon, ami idén a koronavírus-járvány miatt elmarad. A több mint két évtizedes jótékonysági tradíció azonban nem szakad meg: idén a szervezők azt kérik, a vendégek jelképesen váltsák meg a báli belépőjegyeket, és támogassák a Vas Megyei Mentésügyi Alapítványt. Az Év Embere választást megtartják, javában folyik a közönségszavazás.

 

Elmarad a Megyebál - Tíz jelölt közül választják ki az év emberét

Tavaly Celldömölkön rendezték a Megyebált, több mint 200 vendég mulatott egészen hajnalig.

A vasi báli szezon nyitányát idén január 9-ére tervezték volna, ám a veszélyhelyzet nem teszi lehetővé, hogy megtartsák a táncos mulatságokat. projektek/korona_általános/mentoallomas A szervező Vas Megyei Önkormányzat és a Vas Megyéért Egyesület segíteni hívja mindazokat, akik részt vettek volna a bálon: a tízezer forintos belépőjegy árát a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány számlájára lehet utalni, a megjegyzés rovatban a Megyebál feltüntetésével egészen január végéig.

Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány
11618003-01801800-18000009


Január 20-ig várják a tombola-felajánlásokat is, azokat a Megyeháza elnöki titkárságán gyűjtik.

További információ: Tel.: 30/916-6609

Majthényi László - elnök, Vas Megyei Közgyűlés
"Január végén az egészségügyi, kórházi, mentőszolgálati dolgozók, a rendőrség és a katasztrófavédelem dolgozói között fogjuk a tombola nyereményeket kisorsolni. A munkahelyi vezetőktől kérünk annyi javaslatot, ahány tombola van, és kisorsoljuk ezeket a felajánlásokat azok között, akik kivették a részüket a járvány elleni védekezésben."

Idén 23. alkalommal választanak Év Vasi Emberét. A Vas Megyéért Egyesület kuratóriuma tíz személyt jelölt a címre, közülük titkos szavazással döntenek.

A jelöltek: Horváth József pápai prelátus, Kalocsai Péter történész, Mák Dóri a "Divatbemutató kicsit másképp" megálmodója, Márovics Pál mentőtiszt, Parais István, az AGORA egykori igazgatója, Pintér Zsolt a "Digitális Batman" akció elindítója, Pölöskey Péter házi gyermekorvos, Schneider Ferenc infektológus, osztályvezető főorvos, Torjay Valter művészettörténész, festőművész és Tóth Imre fotóművész. A döntés már a napokban megszületik, a nyertes nevét jövő héten teszik közzé.

Balázsy Péter - elnök, Vas Megyéért Egyesület
"Fontosnak tartottuk, hogy a díj ne maradjon el, és a tavalyi év teljesítményét és azt az életművet, ami a tavalyi évhez kötődik valamiképp, azt ily módon is elismerjük."

Idén immár negyedszer közönségdíjat is kiosztanak. A Facebook-on lehet szavazni, a legtöbb lájkot begyűjtő jelölt nyer. Eddig több mint 8000-en kattintottak kedvencükre.