Hírek

Elkezdődtek a beiratkozások

2010. március 01., 18:04
Nem lesz jelentős változás a jövő tanévben, a felmérések szerint szeptembertől is mintegy 700 első osztályos kezdi meg tanulmányait a város általános iskoláiban. Az önkormányzati iskolákba jövő héten várják a nagycsoportos gyerekeket és szüleiket.
Elkezdődtek a beiratkozások

Maitz Mária, a Polgármesteri Hivatal általános iskolai koordinátora elmondta, minden évben változik a lista, hiszen új utcák jönnek létre, az ott lakókat pedig a környék iskoláiba kell irányítani. Idén is ezer körül van a szombathelyi és a városkörnyéki nagycsoportos óvodások száma, azonban nem mindegyikükből lesz az idén kisiskolás.

Maitz Mária - általános iskolai koordinátor, PH Oktatási Osztály
"Vannak olyan gyerekek, akiket a szülők, vagy a nevelési tanácsadó kérésére visszatartanak, ők egy évet az óvodában még javasolnak a gyerekeknek."

Nem minden szülő akarja a körzetükhöz tartozó iskolába iratni gyerekét,  ebben az esetben ezt külön jelölniük kell a jelentkezési lapon. A nem önkormányzati fenntartású iskolákban már elkezdődött a beiratkozás.

Sokan az iskola specialitásai miatt iratják körzeten kívüli intézménybe gyereküket. Németh Gabriella a Reményik Sándor iskolát választotta legnagyobb gyermekének.

Németh Gabriella - szülő
"A lányomat nagyon érdekli a rajz, a képtárba jár szakkörre, és tudom, hogy itt is van szakkör, szeretném, ha itt is járna."

Az iskolába már 27 gyereket felvettek, így most azt tervezik, hogy az eredetileg tervezett egy helyett két első osztályt indítanak szeptembertől.

Sátory Károly - igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"Semmiképpen nem szeretnénk nagy létszámú osztályokat indítani, mindenhol azt hirdetjük, hogy családi iskola vagyunk, szeretnénk a szavunkat tartani, 25 fölé nem akarunk menni."

Az önkormányzati általános iskolákban jövő kedden és szerdán tartják a beiratkozásokat. A szülőket a hónap végéig értesítik a döntésről, a fellebbezések elbírálása április végéig történik meg. Akkor lesz végleges a jövő tanév első osztályosainak a száma.