Hírek

Elkezdődött a parkoló és a rendezvényhelyszín építése az Abért-tónál

2021. április 14., 14:30

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Területfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 136 és fél millió forintból négy helyszínen - a máriaújfalui Hársas-, a vasvári Csónakázó- és a Celldömölki-tónál valósít meg fejlesztést, a lukácsházi tározótó az első, ahol már elindult a munka.

 

Elkezdődött a parkoló és a rendezvényhelyszín építése az Abért-tónál

Létesül egy 600 négyzetméteres döngölt kavicsos parkoló a horgászok számára. A horgászengedély szélvédőre való kihelyezésével lehet majd itt szabályosan várakozni. Megújítják a központi parkolóba vezető szervizutat is. Kialakítanak egy 6x6-os fából készült rendezvényteret térköves alappal, ami hétköznaponként pihenőhelyként is használható lesz, köré pad és szalonnasütő kerül. A tó minden oldalára padokat helyeznek el, amelyek a kirándulók és a horgászok családtagjainak kényelmét szolgálják. Eddig nem volt wc a tónál, pedig lett volna rá igény, most egy tábori illemhely telepítésével oldják meg a problémát. Az Abért-tavi fejlesztés értéke 20 millió forint, a tervek szerint nyár elején fejeződik be a munka. Maga a projekt év végén zárul.  

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"A hulladékgyűjtést is szervezett módon szeretnénk egy központi kukával megoldani. Nem kis kukákat helyezünk ki a tó körül, hanem a parkoló mellett lesz egy vegyeshulladék és két szelektív kuka, időközönként mi elszállíttatjuk a szemetet. Tehát nem szeretnénk, hogy a vízpart tele legyen kukákkal rakva, és azok tele legyenek szeméttel. Aki kihozta a szemetét vigye haza, vagy a központi kukába tegye bele, és így talán rendet tudunk tartani."