MNB
MNB - 2

Hírek

Elkezdődött a munka a Savaria Szimfonikus Zenekarnál is

2013. szeptember 10., 16:35

Javában gyakorolnak már a zenészek a nyitó koncertre, új bérlettel és programfüzettel is jelentkezik a zenekar, és idén sem marad el  a nagysikerű Hollywood Classics. Sajtótájékoztatón számolt be a részletekről a zenekar vezetője.

Elkezdődött a munka a Savaria Szimfonikus Zenekarnál is

Szeptember 20-án tartja évadnyitó koncertjét a Savaria Szimfonikus Zenekar. A Szimfonia Bérlet előadásán Wagner-művek csendülnek majd fel, Vásáry Tamás vezényletével.

Mérei Tamás
"Ahogy Verdinek 200 éves születésnapját ünnepeljük az idén, úgy Wagnernek is, és Wagnerre fókuszáló programmal készülünk. Természetesen szép lassan elindul minden bérletünk, a Kamarazene-bérlet és az Opera bérlet, de ami új, az a Zenemanók bérlet, amit kifejezetten kisiskolásoknak és óvodásoknak szánunk, és  ami elindul október hó folyamán."

A gyerekbérlet négy, háromnegyed órás előadásból áll majd, az évszakokhoz kapcsolódó témákkal készülnek, színes és szórakoztató betétekkel, a legkisebbek nyelvén. Hamarosan megjelenik az SSO magazin második száma, és folytatódik a Szavak Szimfoniája című programsorozat is, amelynek keretében egy-egy művésszel ismerkedhetnek meg a zenebarátok. Az évad legnagyobb érdeklődésre számot tartó programja minden bizonnyal a Hollywood Classics lesz.

Mérei Tamás
"Immáron ötödször kerül megrendezésre, és most először három alkalommal, október 11. 12. és 13.-án. A sztárvendék Szolnoki Péter, a Bon Bon együttes énekese, illetve Újvári Tímea, akit a szombathelyi közönség már több helyről is ismerhet, Ullmann Mónia és Harsányi Levente lesznek a műsorvezetők."

Ezúttal a legújabb James Bond dalt, a Skyfullt láthatják-hallhatják majd, de mások mellett felcsendül a Utolsó Mohikán, a Da Vinci kód, és a  Rettenthetetlen betétdala is. A szünetben ismét kinyitja kapuit a James Bond Bár, és meglepetés színházi produkció is lesz.