MNB - 2
MNB

Hírek

Elkezdődik a kispályás labdarúgó bajnokság

2019. május 04., 15:18

Hosszúra nyúlt téli szünet után, május hatodikán elkezdődik a városi kispályás labdarúgó bajnokság. Idén 79 csapat jelezte részvételi szándékát, akik a Sportliget megújult sportpályáin vághatnak neki a pontvadászatnak.

Elkezdődik a kispályás labdarúgó bajnokság

1.1 milliárd forintos uniós támogatásból teljesen megújul a Sportliget. A beruházás első  ütemében a meglévő három focipálya kapott új külsőt, illetve egy salakos pályát is kialakítottak. Ennek legjobban a városi kispályás labdarúgó bajnokság résztvevői örülhetnek, így nem kell tovább várni a szezon kezdetére.

Gerencsér Tibor elnök,  Szabadidősport Szövetség
"Köszönjük a Város önkormányzatának, a beruházónak meg a gyors munkát, ami előrehozta azt a lehetőséget emgadva, hogy eltudjuk kezdeni 6-án már a  bajnokságot. Mind a négy pályának tökéletesnek néz ki a salakja, a világítások is úgy néz ki rendben lesznek. Úgyhogy semmi akadálya nics annak, hogy hatodikán elvileg kezdjünk."

Az idei bajnokságban hét kategóriában 79 csapat méri össze tudását. A nők,  valamint az öregfiúk mezőnyében növekedett a résztvevő együttesek száma. A négy pályán folyamatosan pattog majd hétköznap esténként a labda.

Gerencsér Tibor elnök,  Szabadidősport Szövetség
"Összességében a bajnokság végére 850 mérkőzést kell lejátszanunk, ahhoz hogy végeredményt tudjunk majd hirdetni."

A bajnokság hétről-hétre mintegy 1000 embert mozgat majd meg.  A tavaszi szezon májustól június végéig tart.