Hírek

Elkészült a vadkerítés

2018. július 17., 17:05

Elkészült a Jáki úti temető észak-nyugati részén, a hősök emlékparcellájának határában felhúzott vadkerítés, amelytől azt várják, hogy megakadályozza az erdő felől érkező négylábúak bejutását a sírkertbe. A beruházás közel 2 millió forintból valósult meg.

Elkészült a vadkerítés

Egy mezei nyúl fut keresztül a Jáki úti temető hősi parcelláján. Hozzá hasonlóan számos illetéktelen behatoló járt az elmúlt években a sírkertben, köztük őzek és vaddisznók is. A temetőben nyugvó világháborús katonák hozzátartozói jelezték a Temetkezési Kft. munkatársainak, hogy állatok háborgatják a hősök parcelláját. A sírok védelmét szolgáló vadkerítés kialakítása áprilisban kezdődött a vállalat saját beruházásaként.

Kiskós Ferenc - ügyvezető igazgató, Vas Megyei Temetkezési Kft.
"Megoldottuk azoknak a temetőlátogatóknak a problémáját, akik itt közvetlenül a hősi temető és az urnatemető közötti részen ezekkel a problémákkal szembesültek, hiszen ezek az őzek - mondjuk meg őszintén - nagyon sok hozzátartozónak nagyon komoly problémát okoztak."

Az elkészült vadkerítés válaszvonalat képez a hősök temetője és az erdőség között, noha a fás terület is a sírtkerthez tartozik.

Puskás Tivadar - polgármester
"A hossza mintegy olyan 750 méter és összességében 1 millió 600 ezer forint körüli összeg volt, amit kigazdálkodtak és amibe került ez az egész."

A vállalat tervei szerint a közeljövőben az árokásó berendezésükre vásárolnak egy új eszközt mintegy 600 ezer forint értékben, amely kiváltja a tujasorok nyírásakor az emberi erőforrást.