MNB - 2
MNB

Hírek

Elkészült a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola új étkezője

2011. szeptember 06., 17:42

Ezen kívül új osztálytermekkel és foglalkoztató helyiséggel bővült az intézmény. Ezzel megoldódott a gyerekek étkeztetési problémája, eddig ugyanis a szintén egyházi fenntartású Johanneum Diakóniai Központba jártak át a diákok ebédelni, gyalog. Hétfőn vették birtokba az új étkezőt.

Elkészült a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola új étkezője

Tányércsörgéstől, kések-villák kopogásától hangos az intézmény alsó szintje, ami eddig itt nem volt hallható. Ettől a héttől kezdődően azonban mindennapos lesz, hiszen a diákok és a tanárok is helyben kapják az ebédet.

Sátory Károly igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"Nagyon sokat segít számunkra, mert persze megoldottuk eddig is az étkezést, de sétálnunk kellett hozzá két helyszínre is. Most itt helyben megoldottuk az eddigi főzőkonyhával, tehát ugyanonnan hozzuk az ebédet, de hát ez jóval kényelmesebb."

"Kérsz még kicsim?"

Az elősök kapják legkorábban az ételt.

Breznovits Karola
"A mai menü tarhonyás husi és karfiolleves."

Endrődy Anna
"Nagyon tetszik a suli, az étkezés nagyon jó és meg is szerettem a karfiolt."

A pedagógusok felügyelik az étkezést. Előre beosztották, mikor melyik osztály ebédel.

Oláhné Németh Mónika igazgatóhelyettes, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"Nagyon türelmesek a gyerekek, a kollégák természetesen segítenek. Az első naphoz képest elég gördülékenyen halad a dolog, de azért elég izzasztó. Azt hiszem ez még fog sokkal simábban is haladni."

Használatba vették az új termeket is. Különálló könyvtárszobát alakítottak ki az épületben, a földszinti aula pedig iskolai rendezvények színtere lesz a jövőben.