Hírek

Elképesztő végjátékban veszítette el a döntő első meccsét a Falco

2021. május 17., 15:24

A sárga-feketék egy utolsó másodperces kosárral kaptak ki a Szolnoki Olajbányász vendégeként, így hátrányba kerültek a fináléban.

 

Elképesztő végjátékban veszítette el a döntő első meccsét a Falco

Idegenben, az alapszakasz-győztes Szolnok otthonában kezdte a 2021-es bajnoki döntőt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese. A két szurkolótábor fináléhoz méltó fantasztikus hangulatot varázsolt a Tiszaligeti Sportcsarnokba, ahol a hazaiak kezdték jobban az első felvonást. Badzim második triplája után 11-7-re vezetett a Szolnok. A találkozó elején nem működött a Falco védekezése, az Olaj pedig remekül célzott távolról, Pongó hárompontosával már 10 pont volt a hazaiak előnye.

A második negyed elején megkezdte a felzárkózást a Falco, Váradi talált be kintről, amivel kettőre csökkent a különbség, azonnal időt is kért a Szolnok. Hiába, a rövid szünet után Anderson is elsüllyesztett egy trojkát, amivel már a szombathelyiek vezettek. Rendkívül izgalmasan alakult a mérkőzés és jött is az újabb fordulat, Warner hármasával újra ellépett öttel az Olajbányász.

A második félidő is hatalmas küzdelmet és váltakozó játékot hozott. Nem bírtak egymással a csapatok, egyszer a Szolnoknál, majd a Falcónál volt a minimális előny. A zárófelvonásban is végig szorosan alakult az összecsapás, ami pedig a hajrában történt az egészen hihetetlen: 35 másodperccel a vége előtt négypontos hátrányba került a Falco és úgy látszott, hogy a Szolnok örülhet. Azonban egy sikeres akció, majd egy kivédekezett támadás után Perl egyedül robogott végig és úgy tűnt, hogy hosszabbításra tudja menteni a meccset, hiszen már csak 1.2 másodperc volt vissza. A Szolnoknak azonban ennyi is elég volt, hogy eldöntse a meccset, Badzim egy egészen elképesztő palánkos triplával nyerte meg a Szolnoknak a döntő első felvonását, a végeredmény 80-77. Kosárlabda berkekben azóta tart a vita, hogy a Szolnok kosara belefért-e az 1.2 másodpercbe, illetve hogy a kosarat megelőzően nem történt-e szabálytalanság Benke Szilárddal szemben.

Váradi Benedek - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
Egy utolsó másodperces dobással nyertek, ehhez nyilván szerencse is kell. Lenyilatkoztam nagyon sokszor, hogy nüanszok fognak dönteni, ezt látjuk most is. Készülünk a második mérkőzésre, regenerálódunk és Szombathelyen nyerni szeretnénk.

Az egyik fél három győzelméig tartó döntő második meccsét kedden este rendezik az Aréna Savariában.