Hírek

Elhúzódnak a felújítási munkálatok a Mesevár óvodában

2014. augusztus 19., 19:10

Váratlan műszaki problémák miatt elhúzódnak a Mesevár Óvoda felújítási munkálatai, így nem kezdődhet el a nevelési év ebben az épületben. A csoportokat öt másik intézménybe helyezik át, amíg a kivitelezés be nem fejeződik. Az önkormányzat és az óvodák vezetése igyekszik mindent megtenni azért, hogy a gyerekek minél kevesebbet érezzenek a változásból.

Elhúzódnak a felújítási munkálatok a Mesevár óvodában

Pincétől a padlásig megújul a Mesevár ovi. A munkálatokat az Integrált Városfejlesztési Stratégia harmadik ütemében, több mint 100 millió forintból finanszírozzák. Májusban kezdődött a kivitelezés. Később, a tető megbontásakor derült ki, hogy nem lehet az eredeti tervek szerint dolgozni. A födém ugyanis teljesen elkorhadt.

Bereczki László - ügyvezető, Bereczki Kft.
"A folyamatos hőingadozás miatt alakult ez ki, ez feltárás után derült ki. Erre közbeszerzést írt ki az önkormányzat, ami tegnap zárult le. Sikeresen megnyertük, és folytatjuk a munkát. Egy új födém fog készülni, monolit vasbeton födémmel."

A helyreállításra ötmillió forint plusz forrást szavazott meg a közgyűlés. November-decembernél előbb nem tudják befejezni a munkát, ezért szeptember elsején nem fogadhatják a gyerekeket. Az öt csoportot más óvodákban helyezik el ideiglenesen. Saját csoportszoba és tisztálkodó helyiség áll majd a rendelkezésükre, a megszokott dadusokkal, óvónőkkel.

Mesterházyné Gyimesi Ilona - köznevelési irodavezető
"Az önkormányzat biztosítja azt is, hogy autóbusszal a gyerekek helyszínre szállítása megoldott legyen, az oda és visszaszállításuk is, hogy ez aránytalan terhet a szülőkre ne hárítson ez a kialakult helyzet."

Augusztus 25-én hétfőn 16 órától az MMIK-ban összevont szülői értekezletet tartanak, ahol minden részletről tájékozatják az érintetteket. A felújítás pedig gőzerővel folytatódik. A tetőtérben új helyiségeket alakítanak ki, az alsó szinten burkolatokat, nyílászárókat cserélnek, szigetelnek és a vizesblokkokat is korszerűsítik.

Ávár Lászlóné - intézményvezető, Mesevár Óvoda
"A felső szinten, a tetőtérben olyan helyiségek kerülnek kialakításra, amelyek eddig hiányoztak. Gyermekfoglalkoztató, nevelői szoba, közösségi helyiség, irodák, felnőtt öltözők, mosdók, mosóhelyiség."

Az emeleti közösségi helyiségben a környéken lakó családok számára szerveznek majd programokat, játszóházat, előadásokat tartanak.