Hírek

ÉletMentő app

2020. február 21., 14:11

Január végétől, ÉletMentő névvel, új, minden mobilszolgáltatónál ingyenesen használható telefonos applikációt lehet alkalmazni a segélyhívások meggyorsítására. Pontos helymeghatározással rendelkezik, és hatékonyabb az előre beírt személyes adatok miatt.

ÉletMentő app

Az életmentő applikáció pár perc alatt letölthető. Egyik nagy előnye, hogy tárolja használója által előre feltöltött egészségügyi adatokat: például a fennálló betegséget, a vércsoportot vagy éppen a gyógyszerérzékenységet. A rendszer ezeket az adatokat a segélyhívás során a mentőknek továbbítja.

Mentőszolgálat. Jó napot kívánok!

A fontos tudnivalók azonnal a segítők rendelkezésére állnak.

Hermann Natasa
Nagyon fontos, mert ha bajba kerülök, vagy valaki olyan személy aki esetleg körülöttem bajban van, akkor egyszerre rajta tudok segíteni.

A telefonos helymeghatározásnak köszönhetően pontosabb információhoz jutnak a mentők a segítségkérő tartózkodási helyéről. Több hasznos, kiegészítő funkciót is tartalmaz az applikáció: megmutatja a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertárak, kórházak, defibrillátorok elérhetőségeit, valamint egy általános elsősegélynyújtó kisokos is a része. Ikonos kialakításának köszönhetően az is tudja használni, aki valami miatt nem képes beszélni, vagy nem érti a nyelvet.

Köcse Tamás – vezető mentőtiszt, OMSZ Vas Megyei Mentőszervezet
Az életmentő alkalmazás használatát elsősorban akkor ajánljuk, hogy ha valamilyen életet veszélyeztető vagy súlyos rosszullét, sérülés lépett föl, ilyenkor a riasztás alkalmával közvetlenül vonalba kerülünk a mentőkkel. Nyilvánvalóan pontosítani kell a címadatunkat, hogy mi történt és együttműködni a mentőirányítókkal abban, hogy mit tegyünk addig, amíg megérkezik a mentő.

Már több mint háromszázezren töltötték le az applikációt. Az országos központba naponta 25 éles hívás, és sok teszthívás is érkezik.