Hírek

Ekler Luca lett az Év Vasi Embere

2020. január 13., 14:28

Kezdetét vette a táncos mulatságok szezonja, hatalmas érdeklődés mellett idén Celldömölkön tartották a megyebált. Régi hagyomány, hogy itt hirdetik ki az Év Embere választás eredményét. A díjat ezúttal a világbajnok paraatlétának, Ekler Lucának ítélték oda, a legtöbb közönségszavazatot pedig Lóderer Zoltán, a Markusovszky Kórház osztályvezető főorvosa kapta.

Ekler Luca lett az Év Vasi Embere

A celldömölki fürdő és szálloda volt a helyszíne az idei megyebálnak. Több mint kétszáz bálozót fogadott személyesen a város polgármestere és a megyei közgyűlés elnöke az est háziasszonyával, a 2018-as Nemzet Szépe Szépségverseny közönségdíjasával, Stankovics Beátával közösen. Vasban a táncos mulatságok sora hagyományosan a megyebállal kezdődik. Ezek a történetét idézte köszöntőjében Majthényi László.

Majthényi László – elnök, Vas Megyei Közgyűlés
„Elkezdtünk egy ilyen sorozatot, először az egykori megyeszékhelyen, Vasváron, aztán voltunk Kőszegen, Bükön, Sárváron, tavaly a megyeszékhelyen, Szombathelyen. Most Celldömölkkel közösen rendeztük meg a megyei és a városi bált.”

Vízkereszt fontos időpont Celldömölk életében, hiszen 1979-ben ezen a napon kapott városi rangot, ezért is vállalták örömmel a felkérést, hogy helyszínt adjanak a rangos társasági eseménynek – mondta el a polgármester.

A bált a Berzsenyi Gimnázium végzős diákjainak tánca nyitotta, majd Celldömölk olasz testvérvárosának művészei nápolyi dalokkal szórakoztatták a bálozókat.

A tombolából befolyt bevétel idén is jó célt szolgál, több mint hétszázezer forint gyűlt össze.

Fehér László – polgármester, Celldömölk
„Mikor megkérdezték, hogy Celldömölk esetében mi az, ami jótékonysági támogatás legyen, akkor én jó szívvel ajánlottam a Mozgássérültek egyesületét, hiszen a megyében a legnagyobb létszámmal dolgozó egyesülete, illetve a polgárőrök egyesülete, akik újjáalakultak.”

A Vas Megyei Közgyűlés és a Vas Megyéért Egyesület közös szervezésében 22. alkalommal hirdették ki az év embere cím nyertesét. A kuratórium 9 jelölt közül a világbajnok paraatlétának, Ekler Lucának ítélte a díjat.

Ekler Luca - paraatléta
„Nemcsak én, hanem mind a 9-en ma este győztünk.”

Harmadik éve a közönség is szavazhat az év embere cím jelöltjeire, ezúttal Lóderer Zoltán, a Markusovszky Kórház osztályvezető főorvos kapta a legtöbb voksot a megye közösségi oldalán. Ő későb, a megyeházán veszi majd át az oklevelét.