Hírek

Egyre messzebb a kieséstől a Hali

2018. április 16., 13:43

Újabb bravúros idegenbeli győzelmet aratott a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek ezúttal Pakson nyertek 2:1-re és feljöttek a bajnoki tabella hetedik helyére.

Egyre messzebb a kieséstől a Hali

Kabaréba illő góllal szerzett vezetést a Haladás Pakson a mérkőzés 10. percében: Németh Márió szabadrúgását Hahn ügyetlenkedte saját kapujába úgy, hogy a kővé dermedt Verpecznek esélye sem volt védeni. A folytatásban a hazaiak néhány távoli lövéssel próbálkoztak, ám újabb találatot a szombathelyiek szereztek. A 70. percben a csereként beálló Grumics alakította 2:0-ra az eredményt. Nem sokkal később Simon András révén a hazaiak ugyan szépítettek, de így sem tudták elkerülni a 2:1 arányú vereséget.

Csertői Aurél - vezetőedző, Paksi FC
“Ma NB III-as szintet nyújtottunk sajnos. Az ellenfél sem volt acélos, ez meg külön bosszantó. Így tudtunk kikapni, hogy az ellenfél sem nagyon tett hozzá ehhez a győzelemhez. Nagyon össze kell kapni magunkat. Kétszer, háromszor többet kell melózni.”

A paksi mérkőzést csupán 800-an nézték meg a helyszínen, de közülük nagyon sokan Szombathelyről érkeztek. Michal Hipp vezetőedző szerint szurkolásukkal nagyban hozzájárultak a csapat győzelméhez.

Michal Hipp - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Nagyra becsülöm a szurkolókat. Az első mérkőzésemen már fantasztikus hangulatot teremtettek a Ferencváros ellen. Azóta is minden összecsapáson 12. játékosként vannak jelen a csapat mellett. Nekik is hatalmas szerepük van a mai győzelemben.”

A Haladás újabb idegenbeli győzelmének köszönhetően feljött a tabella hetedik helyére. Legközelebb szombaton 17 órakor lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, amikor a szintén a kiesésé elől menekülő Balmazújváros együttesét fogadják a Rohonci úti stadionban.