Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Egypontos Falco győzelem a Sopron ellen

Adásban volt: 2019. január 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Izgalmas végjátékot követően 75:74-es győzelmet aratott a Falco kosárlabdacsapata a Sopron együttese ellen. A mérkőzés harmadik negyedében már 16 ponttal is vezettek a szombathelyiek, ám így is kis híján elveszítették a már megnyertnek tűnő összecsapást.

Határozottan jól nyitotta a mérkőzést a Govenset és Bruinsmát is soraiban tudó szombathelyi csapat: szinte pillanatok alatt 7:0-ra elhúztak. A folytatásban ugyan felzárkóztak a vendégek, ám a negyed végén így is 17:11-re Bíróék vezettek. A második etap öt vendégponttal indult, de ezt követően a Falco szép lassan elkezdte növelni előnyét és a félidőben már egy kerek tízessel járt előrébb. A 25 percben pedig már eldőlni látszott a derbi, ugyanis 16 pont volt a küzdő felek között. A hajrában viszont teljesen váratlanul feltámadt a soproni együttes, amelyik előbb ledolgozta tetemes hátrányát, majd egy perccel a meccs vége előtt 74:74-nél beérte a hazaiakat. Szerencsére az utolsó másodpercekben csupán egyetlen pont esett, s mivel azt a szombathelyi Reddic szerezte bűntetőből, 75:74-re a Falco nyert.

Bíró Olivér - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Én úgy gondolom, hogy a mérkőzést nagyszerűen kezdtük. Jó ritmusban. Az első félidőben jött egy hullámvölgy, amiből sikerült kilábalnunk. Aztán még jött több hullámvölgy, teljesen hektikus mérkőzés volt. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, mert tudtuk kontrolálni a Sopron játékát.”

A Sopron gárdája határozottan jól teljesített Szombathelyen. Dénes Gáborék gyengébb kezdés után visszajöttek a meccsbe,  és kis híján komoly meglepetést szereztek..

Dénes Gábor - kosárlabdázó, Sopron KC
“Azt gondolom, hogy egylabdás meccsre mentettük a mérkőzést. Bár összességében azt gondolom, hogy megérdemelten nyert a hazai csapat. Végig ők vezette, de nekünk is komoly győzelmi esélyünk volt. Sajnálom, hogy ezzel nem sikerült élnünk. Idegenben még több energia kell az egypontos mérkőzések megnyeréséhez.”

A Falco újabb sikerének köszönhetően továbbra is a tabella nagyon előkelő harmadik helyén áll. Legközelebb szombaton lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, amikor az éllovas Szolnoki Olaj együttesét fogadják az Aréna Savariában.

2019. január 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében