Hírek

Egypontos Falco győzelem a Sopron ellen

2019. január 07., 15:28

Izgalmas végjátékot követően 75:74-es győzelmet aratott a Falco kosárlabdacsapata a Sopron együttese ellen. A mérkőzés harmadik negyedében már 16 ponttal is vezettek a szombathelyiek, ám így is kis híján elveszítették a már megnyertnek tűnő összecsapást.

Egypontos Falco győzelem a Sopron ellen

Határozottan jól nyitotta a mérkőzést a Govenset és Bruinsmát is soraiban tudó szombathelyi csapat: szinte pillanatok alatt 7:0-ra elhúztak. A folytatásban ugyan felzárkóztak a vendégek, ám a negyed végén így is 17:11-re Bíróék vezettek. A második etap öt vendégponttal indult, de ezt követően a Falco szép lassan elkezdte növelni előnyét és a félidőben már egy kerek tízessel járt előrébb. A 25 percben pedig már eldőlni látszott a derbi, ugyanis 16 pont volt a küzdő felek között. A hajrában viszont teljesen váratlanul feltámadt a soproni együttes, amelyik előbb ledolgozta tetemes hátrányát, majd egy perccel a meccs vége előtt 74:74-nél beérte a hazaiakat. Szerencsére az utolsó másodpercekben csupán egyetlen pont esett, s mivel azt a szombathelyi Reddic szerezte bűntetőből, 75:74-re a Falco nyert.

Bíró Olivér - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Én úgy gondolom, hogy a mérkőzést nagyszerűen kezdtük. Jó ritmusban. Az első félidőben jött egy hullámvölgy, amiből sikerült kilábalnunk. Aztán még jött több hullámvölgy, teljesen hektikus mérkőzés volt. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, mert tudtuk kontrolálni a Sopron játékát.”

A Sopron gárdája határozottan jól teljesített Szombathelyen. Dénes Gáborék gyengébb kezdés után visszajöttek a meccsbe,  és kis híján komoly meglepetést szereztek..

Dénes Gábor - kosárlabdázó, Sopron KC
“Azt gondolom, hogy egylabdás meccsre mentettük a mérkőzést. Bár összességében azt gondolom, hogy megérdemelten nyert a hazai csapat. Végig ők vezette, de nekünk is komoly győzelmi esélyünk volt. Sajnálom, hogy ezzel nem sikerült élnünk. Idegenben még több energia kell az egypontos mérkőzések megnyeréséhez.”

A Falco újabb sikerének köszönhetően továbbra is a tabella nagyon előkelő harmadik helyén áll. Legközelebb szombaton lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, amikor az éllovas Szolnoki Olaj együttesét fogadják az Aréna Savariában.