MNB
MNB - 2

Hírek

Egymást érik a versenyek a Haladás VSE íjászainak

2021. július 30., 12:07

A legutóbbi hétvégén Szekszárdon vettek részt az országos bajnokságon, ahol összesen négy érmet sikerült szerezniük. Az erőpróba egyben felkészülés is volt a szombathelyiek számára a közelgő világbajnokságra.

 

Egymást érik a versenyek a Haladás VSE íjászainak

A nyári időszak a legtöbb sportág képviselői számára a pihenésről szól, vagy a következő szezonra való felkészülés jegyében zajlik. Kivételnek számít az íjászat, amelyben a koronavírus-járvány után egymást érik a szabadtéri versenyek. Jó hír ez a Haladás VSE íjász szakosztályának, ahol több tucat sportoló készül hétről-hétre. A komoly mentális és fizikai felkészülést igénylő sportág nagy népszerűségnek örvend a vasi megyeszékhelyen, ami a versenyeken elért eredményeken is látszik.

Takács Gergő - szakosztályvezető, Haladás VSE
A szezon áprilisban megkezdődött, szerencsére a Covid-vírus után rendben megindult a szezon, minden versenyt le tudtak bonyolítani a VB előtt, az országos bajnokságokat illetve a Grand Prix sorozatokat is. Nagyon sok érmet sikerült szereznünk, mind a régiós bajnokságban, mind az országos bajnokságban, a magyar bajnokságban is.

A szombathelyi egyesület tagjai a legutóbbi hétvégén a világbajnokságnak is otthont adó Szekszárdon ragadtak íjat és nyilat, ahol a 3D-s Országos Bajnokságot rendezték. A háromnapos erőpróbán hat Haladás versenyző bizonyított. Tomsics Balázs próbált alkalmazkodni a szekszárdi pályához, amely tartogatott meglepetéseket.

Tomsics Balázs - versenyző, Haladás VSE
El kell, hogy mondjam a szekszárdi terep azért nem olyan, mint itt, ahol tudunk gyakorolni. Ezt kihasználta a rendező egyesület a terep adottságait és kaptunk egy olyan pályát, ami nyilván megérdemli a vb-pályacímet, ugyanis ott fogják megrendezni két hét múlva a 3D vb-t is.  

Tomsics Balázs egy visszafogott kezdés után remek teljesítménnyel rukkolt ki és csak egyetlen ponttal maradt le a harmadik helyről. Csapattársai közül Donázy Imola és Molnár József aranyérmesként fejezték be az országos bajnokságot, Kukorelli Edit második, míg Molnárné Tóth Szilvia a harmadik helyet szerezték meg saját kategóriájukban. A következő nagyobb erőpróba a 3D Íjász Világbajnokság lesz, amelyet 2021. augusztus 9-14. között rendeznek meg Szekszárdon.