Hírek

Tanulóra szabott tankönyvcsomag

2013. július 31., 16:46

 Idén először személyre szabott tankönyvcsomagokat kaphatnak a diákok. A családoknak 15-ig kell a csekket befizetni, most cafetériás fizetésre is lehetőség van.

Tanulóra szabott tankönyvcsomag

A tavaly visszaadott tankönyvek már osztályokra bontva arra várják, hogy ismét kezükbe vegyék a tanulók. Az új könyvek fogadására is felkészültek az intézmények.
„88 elsős kapja ingyen a tankönyvet. Egy elsős tankönyvcsomag 11800 forintba kerül, rajtuk kívül normatív támogatásban 132 tanuló részesül”

Idén először a könyvfelelősök a diákoknak személyre szólóan rendelték meg a tankönyveket. Van olyan osztály, ahol három vagy négyféle csomagot is összeállítottak a tanárok, attól függően, hogy az adott tanuló milyen idegen nyelvet tanul.

Fodor István - tankerületi vezető, Klebersberg Intézményfenntartó Központ
„A tankönyvellátás folyamata az idei évtől változott, de a legvége ugyanaz maradt, hiszen az iskolákban veszik át a tanulók a tankönyveket. A tankönyvrendeléseket egy központi rendszeren keresztül, az Országos Tankönyvellátó szoftverében rögzítették az intézmények, figyelembe véve a különböző kedvezményeket. Ennek alapján állították össze az egyénre szabott tankönyvcsomagokat, amiről a szülők a napokban kapják meg a csekket, amit ki kell fizetni.”

Az iskolakezdés évről-évre megterheli a családok pénztárcáját. A befizetési határidő eredetileg július 31-e volt, de azt két héttel, augusztus 15-ig meghosszabbították.

Csapó Erzsébet - igazgató, Neumann János Általános Iskola
„A 2013- 2014-es tanévtől kezdve felmenő rendszerben ingyenesen kapják a gyermekek a tankönyveket, ebben a tanévben az első évfolyamosok kapják ingyen ezeket a könyveket, de megmaradtak változatlanul a rászoruló családoknak a normatív kedvezmények, tehát akik több gyermekesek, vagy tartósan betegek gyermeket nevelnek”

Azok a családok, akik valamilyen iskolakezdési cafetériával fizetnék ki a tankönyveket, Szombathelyen az 1-es postán tehetik azt meg. A könyveket várhatóan augusztus utolsó hetében kapják meg a tanulók.