Hírek

Egyenlített az AVUS

2019. május 21., 14:11

Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság 11. helyért zajló párharcának második felvonásaként az AVUS Szombathelyen fogadta a Tatabánya együttesét. Matajsz Márk tanítványai ebben a szezonban eddig még egyszer sem győzték le a vendégeket. Szombaton azonban megtört a jég.

Egyenlített az AVUS

A párharc első mérkőzését 11:10-re a Tatabánya hozta. Így az egyenlítés reményében szálltak medencébe az aligátorok, akik a mérkőzés elején (02:03-) meg is szerezték a vezetést. (03:41-) Nem sokkal később egy remek centerezés végén Szentesi egalizált. A második negyedben egyetlen találat sem esett.

Szünet után aztán kezdetét vette a várt góleső. A tempót az AVUS diktálta, a Tatabánya pedig futott az eredmény után, de a hazaiak 1 gólnál nem tudtak nagyobb előnyt összeszedni. (20:18-) Két kihagyott büntető után a 3. már utat talált a kapuba Basara révén 5:4-re módosítva az állást. hazai vezetésről vágtak neki a csapatok a hajrának. (23:30-) Két góllal is vezetett már az AVUS, de a negyed végén Fazekas szépített, (24:40-) így 6:5-ös hazai vezetésről indtották meg a hajrát a csapatok. Az AVUS végül 2 góllal, 10:8-ra megnyerte a találkozót.

Matajsz Márk - vezetőedző, AVUS
"Mind a két csapat kicsit enerváltan, kicsit idegesen, fáradtan itt a szezon vége felé, látszott, hogy már nem úgy pörögnek a játékosok. Sokáig 1:1 volt az állás, abszolút nem volt benne a meccsben, hogy ebből 10 lőtt gól lesz a részünkről."

A sikerhez Horváth Alex remek kapusteljesítménye is kellett.

Horváth Alex - kapus, AVUS
"Sikerült méltóképpen búcsúznunk a hazai közönségünktől, győzelemmel sikerült búcsúznunk, továbbá sikerült végre megvernünk a Tatabányát - negyedszerre végre sikerült - úgyhogy most új célokat tűzünk ki, reméljük meglesz a 11. hely."

A 11. helyért zajló párharc állása ezzel 1:1. A végső ütközetet szerdán 17 óra 30 perckor rendezik Tatabányán.