MNB
MNB - 2

Hírek

Egy éve volt az önkormányzati választás

2020. október 13., 19:31

Éppen egy éve vezeti a várost az Éljen Szombathely! választási szövetség. Videós összefoglaló készült arról, mi minden történt az elmúlt 365 napban. Út- és járdafelújítások, játszótér- és óvodakorszerűsítések, kulturális programok, egészségügyi beruházások valósultak meg a koronavírus-járvány árnyékában.

 

Egy éve volt az önkormányzati választás

Egy éve volt az önkormányzati választás, amit az Éljen Szombathely! baloldali szövetség nyert meg. A tervek megvalósítása elkezdődött, de a munkát hátráltatta a pandémiás helyzet - hangzik el az elmúlt egy évet értékelő Facebook-videóban.

Nemény András - polgármester
"Nagy lendülettel fogtunk bele a terveink kivitelezésébe, amit a 2020-as évben kicsit felülírt a járvány. Hiszen az egészségügyi, szociális és gazdasági krízishelyzetet folyamatosan kellett és a mai napig is kell kezelni. De azért ennek ellenére nagyon sok mindent meg tudtunk csinálni, amit szerettünk volna, és így szeretnénk folytatni a jövőben is."

Szentkirályon három utca, városszerte 2,5 km járda és 13 játszótér újul meg. Korszerűsítettek több óvodát, új bölcsőde alapításáról döntöttek, épül az új egészségügyi alapellátó központ és kialakították az orvosi ügyelet új helyét. Elindult továbbá az orvosi életpályamodell.

László Győző - alpolgármester
"Nem feledkeztünk meg az egyéni rászorulókról sem. Megemeltük a gyógyszer-, fűtés-, temetés- és albérlettámogatást, valamint bevezettük a közösségi bérlakásrendszert."

Épül a Schaeffler új gyártócsarnoka. Többet költöttek zöldterületek fenntartására, intézkedések történtek az illegális hulladéklerakás ellen, elindították a Vigyázzunk Együtt Szombathelyre! programot.

Horváth Soma - alpolgármester
"Színesebb lett a kulturális kínálat is a városban, elindult a Nyitott Városháza programsorozat ingyenes rendezvényekkel, és nyár végétől ősz közepéig elindult az Érezd Szombathelyt! programsorozat, 22 napon keresztül 7 helyszínen 31 ingyenes programot látogathattak a szombathelyiek."

Horváth Attila - alpolgármester
"Támogatjuk az amatőr sportolókat és az utánpótlás-nevelést. Büszkék vagyunk a Falcóra és végre igazi otthona van a kézilabdacsapatnak."

A városvezetők megköszönték a szombathelyiek bizalmát és segítségét.