Hírek

Egészségfejlesztési füzetet mutattak be a Markusovszky Kórházban

2017. június 22., 16:06

A kiadvány célja, hogy ismertesse a leggyakrabban előforduló betegségeket, és bemutassa a megelőzés lehetőségeit.

Egészségfejlesztési füzetet mutattak be a Markusovszky Kórházban

A Genius Savariensis Szabadegyetem egészségügyi kurzusának előadásaiból válogat a Vas Prevenció Egészségfejlesztési Füzetek I. címet viselő kiadvány, amely elsősorban tudományos ismeretterjesztési célokat szolgál.

Nagy Lajos - főigazgató, Markusovszky Kórház
"Azt az ismeretanyagot is szeretnénk átadni a lakosság számára, hogy hogy lehet a betegségeket megelőzni, de ugyanolyan fontos annak az ismeretanyagnak az átadása, hogy hogy, milyen panaszokkal kell orvoshoz fordulni."

A könyv többek közt bemutatja a különböző daganatos megbetegedések tüneteit, vizsgálati módszereit, kezelését.

Stánitz Éva - megyei tiszti főorvos, VMK Népegészségügyi Főosztály
"Azt szerettem volna, ha a nagy népegészségügyi betegségcsoportok, tehát ami a betegség gyakoriságokat illeti, a leggyakrabban előforduló betegségcsoportok megelőzési technikáit tartalmazza."

A füzet nyitótanulmánya átfogó képet ad a megye egészségügyi helyzetéről.

Puskás Tivadar - polgármester
"Hiteles adatokat kapunk saját magunkról, saját városunk, saját megyénk egészségi állapotáról, egészségi helyzetéről, és meglátjuk, hogy melyek azok a területek, melyeket fejleszteni kell."

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az egészségfejlesztési füzetekből sorozatot terveznek, a következő tanulmánygyűjtemény a kettes típusú cukorbetegség témakörét járja körül. A szerkesztők a kiadványt digitálisan is elérhetővé fogják tenni a vasprevencio.hu oldalon.