Hírek

Edzőcsere történt a Szombathelyi Haladásnál

2014. október 22., 19:18

A Ferencváros és a Pápa ellen ugyan formajavulást mutatott a csapat játéka, de a legutóbbi dunaújvárosi kudarcra már nem volt mentség. A Haladás vezetősége kedd délután megköszönte Artner Tamás eddigi munkáját, és a kora esti órákban bejelentették, hogy Szentes Lázár irányítja tovább a szakmai munkát.

Edzőcsere történt a Szombathelyi Haladásnál

Artner Tamás 2011 decemberében vette át a stafétabotot Aczél Zoltántól a Haladás kispadján. Az előző szezonok sikereit követően a 2014/15-ös évadra kicserélődött a keret, kulcsemberek távoztak. A vasi zöld-fehérek eddigi mérlege két győzelem, két döntetlen és hét vereség. Tizenegy forduló alatt csak 5 gólt rúgott a csapat és 14-et kapott. Ezzel a teljesítménnyel a 15. kieső pozíciót foglalják el a szombathelyiek a tabellán.

Tóth Miklós – ügyvezető igazgató, Szombathelyi Haladás
„Azt gondolom, hogy ilyenkor nagyon sok választása nincs egy tulajdonosnak, egy ügyvezetőnek, minthogy megpróbál segíteni a csapaton. Az első lépés az, hogy megpróbáljuk a csapatot fölrázni, és úgy éreztük egy új vezetőedző kell.

Ennek értelmében a vezetőség Artner Tamást kedden felmentette vezetőedzői pozíciójából, és a kora esti órákban megegyeztek Szentes Lázárral, aki egy plusz egy éves szerződést írt alá. Az új vezetőedző 12 évvel ezelőtt a Magyar Kupa döntőjébe vezette a szombathelyi alakulatot.

Szentes Lázár – vezetőedző, Szombathelyi Haladás
„Egyértelmű, hogy ilyenkor a fejekre kell hatni, bízom benne, hogy sikerül. Taktikailag is nyilván szeretnék egy-két dolgot, amit ilyen rövid idő alatt lehet csinálni azt megcsináljuk és ez az ősz már így megy le. Nyilván ahogy az edzések száma növekszik, azért szeretnék változtatni, az én saját képemre formálni a csapatot.”

Az új szakvezető szerdán áll munkába, és vasárnap debütál a Rohonci úton, ahol a Győri ETO lesz a szombathelyiek vendége. A találkozót a Sport2 élőben közvetíti 18 óra 15 perctől.