MNB - 2
MNB

Hírek

Ebverseny

2018. július 16., 13:25

Tíz fajtacsoportból mérettettek meg a kutyák Szombathelyen a CACIB és CAC kiállításon. A Vasi Kynológiai Egyesület által szervezett két napos versenyre Európa szinte minden országából érkeztek ebek.

Ebverseny

Ő itt Kuba. A két éves dobbermann nagyon jól viseli a kiállításokkal járó helyzeteket.

Simon Andrea - tenyésztő
“Nagyon jó kutya, kiegyensúlyozott, nyugodt idegrendszerrel, nagyon jó karakterrel. Egy kicsikét túl temperamentumos, túl pörgős.”

Most azonban remekül megoldotta a feladatokat - köszönhetően a profi trénernek és a Sportliget adottságainak.

Hatos Kálmán - kutyafelvezető
“Nagyon jól felveszi a többiekkel a versenyt, nagyon jól viseli, és most ilyen jól szervezett kiállításon nagyon jól érzi magát, mert a többi kutya is nagyon jól idomul a környezethez.”

A Vasi Kynológiai Egyesület már 19. alkalommal rendezte meg a nagyszabású versenyt. A 11 ringben közel kétezer kutyát vonultattak fel a gazdák. .

Varga Gábor - szervező, Vasi Kynológiai Egyesület
“Európa minden országából vannak nevezőink, sőt, időnként a tegeren túlról is érkeznek, hát Szombathelyen eléggé népszerű a kiállítás, tehát több száz látogató megfordul napi szinten itt, a kiállítás területén, ugye ekkora kutyás rendezvény Vas megyében nincs több, minden évben egyszer fordul elő, és a Világszövetség által elismert összes kutyafajta megtalálható a kiállítás területén jelen pillanatban.”

A versenyző kutyák képzettek, barátságosak, ráadásul remek a felhozatal - fogalmazott a vezető bíró.

Harsányi Péter - vezetőbíró, CACIB, CAC
“A magyar kynológia nagyon magas színvonalon van, sok fajtában európai élmezőnyben, vagy akár első helyen lehet értékelni a kutyákat, de összességében is azt kell mondanom, hogy nagy a variabilitás, sok szép kutyánk van, még a nem népszerű fajták esetében is el lehet ezt mondani.”

A népszerű fajták közé tartozik az országban a magyar pásztorkutyák csoportja, de juhász- és terelőkutyákban is magas színvonalat hoznak a tenyésztők, csakúgy, mint az őrző-védő fajták esetében. A szombathelyi, nemzetközi és nemzeti versenyen - a korábbi évekhez hasonlóan - sok magyar kutyagyőzelem született.