Hírek

Dosztojevszkíj Félkegyelműje a Weöres Sándor Színházban

2013. február 28., 17:17

A darabot az orosz szerző művének felhasználásával írta és rendezte Jeles András.

Dosztojevszkíj Félkegyelműje a Weöres Sándor Színházban

"Ekkor azonban..."

Dosztojevszkij Miskin alakjában a tökéletes szépségű embert akarta megteremteni. Mivel a világban tökéletes embert nem talált, Krisztus tulajdonságaival ruházta fel. A világ azonban félkegyelműnek, idiótának tartja, mert tisztaságával, naivitásával és betegségével sokszor komikusan hat. Kiss Marit Varvara Petrovna szerepében láthatja a közönség.

Kiss Mari színész, Weöres Sándor Színház
„Miskin herceg nekem a Krisztusi jóságot testesíti meg valahol, és a mai világunkban az abszolút jó emberről azt tartják, hogy bolond, hogy nem normális."

Miskin herceg nagy hatással van az emberekre, kizökkenti őket a megszokott életformájukból. Egy kicsit mindenki megváltozik, aki kapcsolatba kerül vele. Mindenki, akivel találkozik, jobb lesz utána. 

Czukor Balázs, színész Weöres Sándor Színház
„Miskin herceg Svájcból érkezik vissza 4 év után Pétervárra, ahol egyfajta gyógykezelésen volt, mert időszakonként nem volt eszénél."

A darabot Jeles András írta és rendezte, Miskin herceget Czukor Balázs alakítja, a főbb szerepekben Alberti Zsófit, Horváth Ákost és Szerémi Zoltánt láthatja a közönség. A félkegyelmű premierje pénteken este 19 órától lesz a Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.