Hírek

Döntőben a Zrínyi és a Derkovits

2018. január 16., 16:16

Szombathelyről a Zrínyi- és a Derkovits-iskola csapata jutott be a Játékos sportversenyek diákolimpiájának országos elődöntőjébe, amelyet január 27-én rendeznek majd a Savaria Egyetemi Központ csarnokában.

Döntőben a Zrínyi és a Derkovits

Óriási érdeklődés kísérte a Játékos sportversenyek diákolimpiájának városi döntőjét. A Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokát zsúfolásig megtöltötték a Zrínyi-, a Derkovits-, a Dési-, a Gothard-, az Oladi, valamint a Bercsényi-iskolák szurkolói. A közel három órán át tartó viadal végén a várakozásoknak megfelelően a Zrínyi az első, míg a Derkovits a második helyen jutott tovább az országos elődöntőbe.

Vadász Gábor - testnevelő, Zrínyi-iskola
“Én azt gondolom, hogy évről évre egyre több iskola kapcsolódik be ebbe a játékos sportversenybe. Minden iskola próbálja a maximumot kihozni magából. Így azt kell hogy mondjam, nem volt könnyű. Mi dolgozunk azért, hogy a lehető legjobbak legyünk, de ugyanez van a többi iskolában is.”  

A versenyen a Zrínyi kiemelkedett a mezőnyből. Úgy szereztek 55 pontot, hogy a tíz versenyszámból hetet nyertek meg. A másik továbbjutó helyért viszont óriási csatát vívott a Derkovits és a Gothard, ami csak az utolsó két feladatnál dőlt el. A Derkovits 46, míg a kámoni iskola 41 ponttal zárt.    

Török Richárd - testnevelő, Derkovits-iskola
“Meleg volt a pite, mert tényleg rengeteget hibáztunk.  A végén a döntő a kötélhúzás volt, amivel mi úgy számoltunk, hogy a leggyengébb számunk, de elsők lettünk benne. Így óriási az öröm, és óriási a boldogság. A gyerekeknél is, meg nálunk is.”

Az országos elődöntőt január 27-én,  szombaton délelőtt 10 órától rendezik meg a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában. A továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzésére mind a Zrínyi, mind pedig a Derkoovits komoly eséllyel pályázhat.