Hírek

Donászy Magda emlékhét

2019. március 06., 15:38

Egy Donászy Magda-vers a témája minden évben az óvodások márciusi rajzversenyének, az óvónők pedig mesét mondanak - hagyományosan ezekkel a programokkal kezdődik a költőnő tiszteletére rendezett emlékhét.

Donászy Magda emlékhét

2011 óta viseli ez az intézmény Donászy Magda költőnő nevét, az ő emlékét kívánják méltóképpen ápolni a róla elnevezett egyhetes rendezvénysorozattal.

“közhírré tétetik, Szombathelyen vásár rendeztetik”

Hagyományosan a gyerekek műsorával és egy rajzkiállítással kezdődik a program. Idén 14 óvodából közel 150 alkotás érkezett be az intézmény felhívására, a téma Donászy Magda Gólya című verse volt. A legszebb műveket díjazták, sokat ki is állítottak belőlük.

Balassáné Nagy Andrea - vezető, Donászy Magda Óvoda
“Minden évben meghirdetjük a városi rajzversenyt a város óvodásai részére. Ezeken a versenyeken Donászy Magda verseit ajánljuk fel a kollégáknak, és a gyerekek erre készíthetnek illusztrációt. A rajzverseny díjazottjainak, illetve a kiállított alkotásoknak a megnyitója volt a mai napon.”

A legtöbb művet a 6 éves korosztály készítette és küldte be, közülük a Gazdag Erzsi ovi nagycsoportosa végzett az első helyen.

Szabó Dorka Panna
“A fecske épített egy fészket, aztán volt egy ilyen kis tó, és bokrok is voltak. De az ág beleért egyenesen a tóba, és méhecske is volt, aki repült.”

A legkisebbek is aktívak voltak, az állatvilágról szóló mű őket is megihlette.

Németh Virág
“Halat, békákat, gólyát, egy lábon áll.”

Ezzel nincs vége a rendezvénynek, az emlékhét az óvodapedagógusok számára szervezett vers- és mesemondó versennyel folytatódik.